"Kokku läks saate salvestusel aega neli tundi, sest külalisi oli palju ja pidin ka teiste järel ootama," kirjeldab lauljanna mahuka telesaate salvestuse kulgu. "Ma arvan, et see on ka tootetiimile hea õppetund, et külalisi ja eetriaega paremini planeerida," lisab ta ja selgitab, et tema saate jätkumist pärast südaööd telekava kohaselt ei täheldanud. Merlyn vaatas saadet kordusest. Kuid saade oli eetris enne aastavahetust kuniks algas presidendi kõne ning pärast seda pidanuks kava kohaselt olema eetris Ivo Linna kontsert.

Teet Margna tõdeb, et olid ühes tiimiga saadet planeerides ilmselt liialt optimistlikud. "Seepärast tuli saade mõnevõrra pikem kui Kanal2'e saatekavas ette nähtud aeg. Arvestades, et tegu on erisaatega aastavahetusel, ei olnud see esialgu suureks mureks." 

Merlyn Uusküla on siiski mõistev ja kinnitab, et saab saate tiimist inimlikult aru. "Aga siis võib-olla tuleks leida kolmele külalisele eetrisiseselt muu kajastusvõimalus," teeb ta ettepaneku. 
Lisaks Merlynile jäi saatest välja nii Anne Veski esinemine kui ka Jan Uuspõld.
Saate tootja Teet Margna põhjendus:

Miks Aastavahetus Kanal2'ga oli originaalis pikem kui mõned päevad hiljem korduses.

Saate esimene osa lõppes enne presidendi kõnet ja jätkus kohe pärast südaööd (ning järgnev Kanal2'e programm nihkus umbes pool tundi hilisemaks). Selline saate ülesehitus olekski võinud olla varasemalt planeeritud, aga nagu selgus, olime teinud ajalise valearvestuse.

Saate korduse jaoks Kanal2'e kavas mõistetavalt mingit ajavaru ei olnud ja tervet Kanal2'e programmi nihutada taas polnud võimalik. Saadet tuli lühendada. Ainus mõeldav variant oli loobuda saate teise osa näitamisest (külalisteks Merlyn Uusküla, Jan Uuspõld ja Anne Veski). Lisaks tuli veelgi lühendada ka esimeses plokis olnud jutte ja laule. Pidime loobuma ka Peeter Volkonski esitatud vahvatest luuleklippidest. See oli väga kurb reaalsus, aga midagi polnud parata.

Täname kõiki, kes elasid aastavahetusel kaasa meie originaalsaatele ja vabandan südamest meie heade külaliste ees, keda saate korduses enam näha ei saanud!