Nõndaks võttis Publiku televisioonitoimetus nõuks läbi vaadata möödunud hooaja lõpuminutid ja uurida, mis täpsemalt aset leidis.

Pilvede all

Sarja analüüsi järel tuleb tõdeda, et jah – väga märgilise tähtsusega ning hoolikalt valitud põnevusttekitavad lõpukaadrid võisid jätta mulje, justkui lahkuks Ain Lutsepa mängitud Albert sarja elavate kirjast.

Pilvede all

Teisalt võib stseeni mitmeti tõlgendada. Viimastel minutitel astub Inna kindlal meelel enda ja Alberti ühise kodu poole, kuhu minnes kordab enesele valjult, mida Albertile öelda kavatseb. Külaskäigu ettekäändena on tal kaasas mõned Alberti asjad, mille viimane oli Urmase juurde unustanud. Pimedas Haapsalus kõndides näeme Innat, seejärel kaadrit Alberti korteri elutoa tuledes aknast, mille sassis kardinate vahelt paistab justkui inimkogu. Nii "sõelubki" pilt Inna aknassepiidleva silmnäo ning akna enda vahet, kuniks Inna jõuab lõpuks korterisse.

Pilvede all

Inna hüüab korterisse jõudnuna Alberti järele, ent mees ei vasta. Leidnud esikunagist siidisalli, mida Inna arvab Sirjele kuuluvat, astub ta tuppa eeldades, et leiab sealt eest Sirje ja Alberti. Inna tuppa suunatud klaasistunud ja šokeeritud pilk võib aga tähendada mitut erinevat sündmustiku käiku – ta kas leidiski eest armatsevad Sirje ja Alberti, surnud Alberti (nagu kardetakse) või sootuks midagi kolmandat...

Hea lugeja, mida ütleb Sinu kõhutunne – mille tunnistajaks olid Inna silmad?