Tuleb tunnistada, et Jaagu pakutud toidud on juba mitmele eestlaste põlvkonnale teada-tuntud olnud. Kõige meeldivam on veel see, et tema roogade hind on meeldivalt madal.

Jaagu retseptid:

I EELROOG

Röstitud silmud salatil

1 purk röstitud silmu
lehtsalatit

Püüa suvel kõvasti silmu ja marineeri see purki. Talvel võta silmud marinaadist, lõika tükkideks ja serveeri salatipadjal.

II EELROOG

Näljasupp

6 kartulit
200 g soolapekki
100g soolaseeni
1 sibul
Loorberit
Soola, pipart

Näljasuppi võib tegelikult keeta ükskõik millest, ainult koostisained peavad olema odavad. Kõigepealt pane kartuliliistakud keema, mõne minuti pärast lisa sibulaga läbi praetud soolapekk. Kartuliga võid soovi korral ka näiteks porgandit või midagi muud maitsvat potti panna. Keeda suppi seni, kuni koostisained on pehmed, siis lisa suvel korjatud kitsemamplid. Maitsesta soola, pipra ja loorberiga.

PEAROOG

Kruubipuder

500 g kruupe
vet
250 g võid
soola
200 g seapekki
2 sibulat

Pese kruubid kuuma veega ja kuumuta neid mõni minut kastrulis sulatatud võiga. Lisa vesi. Maitsesta soolaga. Keeta paisumiseni. Lõpuks hautada kaanega potis tasasel tulel kuni kruubid pehmeks lähevad. Mida kauem on puder ahjus, seda parem, minimaalselt võiks ta seal olla neli tundi. Kõrvale prae sibularõngad pekikuubikutega.

MAGUSTOIT

Mannavaht piimaga

200 g jõhvikaid
50 g suhkrut
100 g mannat
Vett

Aja jõhvikad läbi sõela, et eraldada kestad ja seemned ning mahl. Kuumuta vesi, mahl ja suhkur keemiseni. Nõrista keevasse vedelikku manna. Keeda pidevalt segades 4-5 minutit, lase veidi jahtuda ning mikserda vahuks. Serveeri külma piimaga.