Kokku võistles samas kategoorias 15 telesarja, lisaks Eestile oli osavõtjaid Inglismaalt, USA-st, Soomest, Taanist, Prantsusmaalt, Kanadast ja Brasiiliast.

Auhinna "Reflet d'Or for best series" (5000 Šveitsi franki) võtab Genfis 7. novembril vastu Gerda Kordemets, sarja produtsent, ETV lavastuslike saadete toimetuse juhataja.

Gerda Kordemets ütles, et rõõm peaauhinna üle on väga suur. "Tegelikult oli erakordselt suur asi juba seegi, et Eestis toodetud telesari esimest korda rahvusvahelise festivali võistlusprogrammi pääses. Vaadates, milliste tegijatega "Klass: elu pärast" võistles, ei osanud me mingit auhinda küll loota - tegemist on väga esindusliku valikuga. Hetkel ei oskagi veel öelda, mida see tähendab. Loodetavasti seda, et telesarja "Klass: elu pärast" näidatakse nii mõneski maailma telekanalis. Mul on hea meel, et sari on filmile "Klass" vääriline järglane," rääkis Kordemets.

"Klass: elu pärast" algab sealt, kus Ilmar Raagi mängufilm "Klass" lõppes - koolitulistamisest. Sarjas soovitakse näidata, kuidas inimesed ja ühiskond šokist toibuvad ning eluga edasi minna püüavad; jutustatakse seitse erinevat lugu inimestest, keda tragöödia lähedalt puudutas. Nõnda on esimese osa peategelane tulistajate ja ohvrite klassiõde Kerli (Triin Tenso), teise osa põhirollis endalt elu võtnud koolitulistaja Joosepi isa Margus (Margus Prangel), kolmandas klassijuhataja Laine (Laine Mägi). Veel jõuavad vaatajate ette lood, kus näeb filmi peategelase Kaspari tütarlast Thead (Paula Solvak), tulistamises hukkunud kiusajate vanemaid (Erik Ruus, Anu Lamp ja Liina Olmaru), ratastoolis elu jätkavat endist "paha poissi" Toomast (Joonas Paas) ning lõpuks ka peategelast Kasparit (Vallo Kirs). Seitse osa hõlmavad ajaliselt umbes aastast perioodi pärast tragöödiat.

Sarja stsenarist on Leedsis elav ja Inglismaal stsenaristikahariduse omandanud Margit Keerdo. Režissöörid Ilmar Raag, Gerda Kordemets, Liina Paakspuu, Priit Valkna ja Marek Miil.

Sarja võtted jätkuvad 2010. aasta märtsikuus. Kokku valmib seitse osa, millest praeguseks on lõpetatud neli. ETV ekraanile jõuab sari sügisel 2010.