Viimases episoodid püüavad „kalevipojad“ oma probleemidesse selgust luua. Harald otsustab viimaks pojaga ühendust võtta. Anti üritab oma eesti naisega ära leppida, kuid vanadest harjumustest on raske vabaneda.
Heiko leiab uue viisi, kuidas raha teha. Indrek peab perega tõsiselt rääkima, sest Soome-missioon ebaõnnestus. Viimasel hetkel saavad asjad aga sootuks ootamatu lahenduse.

Septembris alustanud menusari „Kalevipojad“ räägib Soomes töötavatest eesti ehitajatest.
„Palju tagasisidet olen saanud otse tänavalt või kauplusest. Inimesed tulevad juurde ja ütlevad, et on sarja üle väga tänulikud, kuid samas ka väga kurvad, et „Kalevipojad“ läbi saab,“ jutustab sarja üks peaosalistest ja loojatest Ivo Uukkivi.

„Kalevipojad“ on teinud ajalugu mitmel viisil. Tänavu 13. septembril Kanal 2e eetrisse jõudnud draamasarja “Kalevipojad” esimest osa vaatas 224 000 inimest (allikas: TNS Emor Teleauditooriumi mõõdikuuring).
Viimase kaheksa aasta jooksul ei ole ükski teine kodumaine teleseriaal nii kõrge reitinguga startinud. Sari püsis terve hooaja vältel Eesti tele-edetabeli eesotsas.

Menusarja tegelasi iseloomustav sõnaühend „kalevipojad“ on kasvanud populaarseks käibefraasiks nii ajakirjanduses kui igapäevavestlustes. Kreutzwaldi-aegne „Kalevipoeg“ oli eestlastele ärkamisaja sümbol.
Tänapäeva „kalevipojad“ on eesti ehitajad ja töömehed, kes pühkinud kodumaa mulla jalgelt, ja kes nüüd Kreutzwaldi-Kalevipoja kombel võõrsil võõraste seaduste, keele ja kommetega vägikaigast veavad.

„Kalevipojad“ viimane osa on Kanal 2 eetris täna kell 21:30.