Neljast kõrge lennuga New Yorgi naisest rääkiva HBO sarja viimase hooaja esimene osa jõudis Ameerikas teleekraanidele pühapäeva õhtul. Kui see hooaeg lõpeb, kaovad ekraanilt ka Carrie, Miranda, Charlotte ja Samantha.

Kuue hooaja vältel on need neli sarmikat naist heitnud kõrvale ühe mehe teise järel, hoides samas omavahelist sõprust ning õhutades ühiskonnas laialdast debatti selle üle, kas nad on kaasaegsete naiste tüüpilised esindajad või mitte.

Sari on HBO üks edukamaid ning selle osatäitjad on ekraanilt lahkudes niisama kurvad kui nende austajad.

“Kohutavalt kahju,” tsiteeris AP Mirandat kehastava Cynthia Nixoni sõnu.

Filmivõtted kestavad veebruari lõpuni.

Teist korda abielluvat Charlotte’t kehastav Kristin Davis koostas koguni nimekirja sellest, mis sarja lõppemises positiivset on ning loeb seda, kui ta liiga sentimentaalseks muutub.

Nimekiri sai tema sõnul küll väga lühike. Muuhulgas kuulub sinna see, et ta ei pea edaspidi oma juukseid iga päev sirgeks venitama.

Nii Nixon kui Davis ütlevad, et oleksid hea meelega sarja tegemist jätkanud, aga sarja produtsent ja peaosatäitja Sarah Jessica Parker leiab, et mõistlikum on lahkuda populaarsuse tipul.

Sarja lõpu kohta ei ole osatäitjatel palju öelda, sest saladuse säilitamise nimel on kõigile osatäitjatele jagatud kätte käsikirjad vaid nende osadega.

Kuues ja viimane hooaeg on jagatud kaheks osaks. Neist esimeses näidatakse tosinat osa, millele järgnevad viimased kaheksa osa.

Eelmisel hooajal asus Miranda jälle koos elama oma lapse isa Steve’ga.

Charlotte abiellus teistkordselt ning Carriel (Parker) tärkas armusuhe kunstnikuga, keda kehastab Mihhail Barõšnikov. Samanthat (Kim Cattrall) varitses oht saada emotsionaalselt seotud üheainsa mehe — nägusa Smithiga.