Konkursile laekunud 1751 äriideest on läbi higi ja pisarate ning suure töö ja vaeva superfinaali jõudnud viis projekti. Auhinnarahana ootab miljon krooni. Iga võistleja usub kaljukindlalt, et just tema äri-idee teeb temast tulevase miljonäri.

Finalistideks on algklassidele suunatud õppemängud, põllumajandusloomade aretamist toetav geenitestimine, internetis asuv e-raamatukogu, isetoimiv lillepott ning netipoodide kauba visualiseerimise 3D tarkvara. Auhinnagalal esitlevad finalistid oma täiuslikkuseni lihvitud äriplaane ning spetsiaalselt finaaliks tehtud reklaamklippe.

"Soovitan vaadata - saate näha, kuidas lihtsate mõtetega saab muuta iseennast ja kogu maailma," on saatejuht Olaf Suuder geniaalsetest ideedest lummatud.

Zürii koosseisus Mart Maasik, Andrei Korobeinik, Valdo Randpere, Maire Milder ja Rein Kilk jagavad välja poole auhinnafondist ning teise poole jaotuse otsustavad saate vaatajad. Auhinnagalal antakse üle ka mitmed eriauhinnad - tehnoloogiateemant, maailmavallutaja, Tartu äriprojekt, Tallinna äriprojekt ning sotsiaalne ettevõte.

Ettevõtlusvõistlus Ajujaht aitab noortel ettevõtjatel luua uuenduslikke ettevõtteid. Konkurssi viiakse läbi EASi teadlikkuse programmi raames, mida rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Miljonikroonise auhinnafondi panevad välja SEB, Elion, EMT, MicroLink, Ülemiste City, Eesti Arengufond, Tehnopol, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn, Skype, Heateo Sihtasutus, Webmedia ja Nasdaq OMX Tallinna börs.

Ajujahi korraldajad on BDA Consulting, Invent Baltics ja Connect Eesti. "Ajujaht miljoni-ideele finaal" on Kanal 2 ekraanil sel neljapäeval kell 21.00.