Filmide tegevus toimub Keskmaal enne „Sõrmuste isanda“ sündmusi, mille Jacksoni tiim tõi suurele ekraanile ülipopulaarses Oscariga pärjatud triloogias.

Antud linateose näol on tegemist nimitegelase Bilbo Paunaste seiklusega, kes asub eepilisele rännakule, et päästa päkapikkude kuningriik Erebor hirmuäratava draakoni Smaugi küüsist. Võlur Gandalf ilmub ootamatult Bilbo juurde, kes liitub seejärel 13 päkapikuga, mida juhib legendaarne sõdalane Thorin Oakenshield. Teekonnal tuleb neil läbida ohtlikke alasid, mis kubisevad goblinitest, orkidest, wargidest hiigelämblikest ja nõidadest.

Kuigi eesmärk ootab neid idas ning Üksildase Mäe kõnnumaadel, siis kõigepealt tuleb neil põgeneda goblinite tunnelitest, kus Bilbo kohtab olendit, kes muudab tema elu igaveseks… See on Gollum.

Publiku 10x2 pääset vabalt valitud seansile reedeks võitsid:

Liina Silla
Priit Joala
Siim Toomik
Sven-Erik Tomson
Maia Tiimus
Ferkle Velt
Margo Irve
Alar Mihhailov
Reemet Kaldoja
Merle Leipsig

Palju õnne, teid teavitatakse võidu kättesaamisest personaalselt SMSiga!

Loosiõnn ei naeratanud? Siis võid pileti osta Solaris Kino kodulehelt. Ja kui sa veel veendunud pole, et sa seda näha tahad, vaata kindlasti üle põnev treiler veidi allpool!

Filmi stsenaariumi panid kokku Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson ja Guillermo del Toro. Produtsentide tiimi kuulusid lisaks Jacksonile veel Carolynne Cunningham, Zane Weiner, Fran Walsh, Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamins, Carolyn Blackwood, Philippa Boyens ja Eileen Moran.

„Kääbiku“ filmid on 3D-s, kasutades selleks uusimat kaamera- ja stereotehnikat. Filmid võeti üles Stone Street’i stuudios Wellingtonis ning kohavaated jäädvustati Uus-Meremaal.