Marius tuli Eestisse õppima ja kui esialgu side emaga säilis, siis mõne aasta pärast ei kuulnud poiss emast enam midagi.

"Tal võis tunduda, et nii on lapse jaoks lihtsalt parem. Aga võib-olla oli ka muu põhjus," kommenteeris Lorents. Marius tunnistas, et igatses Eestis olles nii ema kui vanaisa järgi. "Aga kaua sa ikka neid igatsed, kui neid kõrval ei olnud," ütles Marius.

80ndate lõpus muutus aga olukord keeruliseks nii Eesti, Gruusia kui ka teismelise Mariuse jaoks. Alguses elas ta õppejõudude peredes, siis ühiselamus, aga lõpuks sattus tänavale ning kaduma läksid ka kõik Mariuse dokumendid.

“Kui siin see liit nüüd lõplikult ära lagunes ja iga liiduvabariik järsku sai iseseisvaks, siis naljalt üle piiri enam kedagi ei lastud ega ei tahetudki. Siis ma istusingi Eestis niimoodi, et keegi õieti ei teadnud, kes ma olen või miks ma olen ja siis ma jäingi siia Eestisse niiöelda ripakile,” meenutab Marius, kellest tänaseks on saanud 34-aastane tubli pereisa ja IT valdkonna spetsialist.

Pärast pikki aastaid leidis Marius, et tahab siiski teada, miks ema talle Eestisse järele ei tulnud ning mis temast on saanud.

Saate meeskond, eesotsas Margit Kilumetsaga sõitis Gruusiasse Mariuse ema otsima. Sealne aukonsul leidis mehe ema Ljudmilla kursusekaaslase, kelle sõnul naisel olevat olnud palju raskusi. "Ta pandi liiga noorelt mehele, ta oli siis 18aastane," rääkis ta. Küsimusele, kas ema saatis poisi Eestisse kavatsusega ta sinna päriselt jätta, ühest vastust ei tulnud. "Ta nuttis väga palju, ta armastas Mariust väga. Tal ei õnnestunud siin Gruusias midagi," lisas ta.

Selgus, et Ljudmilat Bathumis ei ole. Meeskond otsustas Gruusiasse jääda, et naise kohta mingigi niidiots saada.Bathumist leiti naine, keda Ljudmila peaaegu oma tütreks pidas. Natalt sai saatemeeskond teada, et Mariuse ema elab juba 14 aastat New Yorgis.

Kuna lugu võttis aina keerukamaid käike, sõitis saatemeeskond tagasi Eestisse, et uurida, kas Marius on endiselt oma ema leidmisest huvitatud. Niisiis võetigi ette reis New Yorki. Kusjuures polnud teada isegi see, kas Ljudmile üldse soovib oma pojaga kohtuda.

Selgus, et Ljudmila elab koos abikaasa Mišaga Queensis ning töötab vanureite päevakodus huvijuhina. Vaatamata suurtele unistustele, ei olnud Ameerika elu päris see, mida Ljudmila Gruusiast ära minnes oli ette kujutanud. Teda ei oodanud eest rahasülemid ja õnnelik elu.

Kui Ljudmila teada sai, et poeg Marius teda otsib, kaotas ta enda sõnul pea.
Vaatamata lahusoldud aastatele ei pidanud poeg ema vastu vimma ning Ljudmila lootis, et tema elul on nüüd taas eesmärk ja põhjus olla õnnelik.