Kirju inimestelt, kes oma lähedasi leida soovivad, laekub veel tänagi. "Inimesed on nüüd saadet näinud ja võtavad ühendust," ütleb Iiris ja lubab, et kõik kirjad loetakse läbi ning võimalusel püütakse ka aidata.

Saluri sõnul oskavad saates osalenud hoida seda, mida nad leinud on. "Kõik need inimesed, keda ekraanidel nähtud ja kes oma lähedased leidnud, suhtlevad nendega ka edasi."

Miks tundub aga vahel läbi ekraani, et taaskohtumine polegi nii emotsionaalne, kui võiks oodata? "Kui sul on inimesega side katkenud, siis sa ei tea, mida teine pool tunneb. See kõik pole nii lihtne. Oleme kõrvaltvaatajatena saanud selliseid emotsioone, mida sõnadesse panna on väga keeruline."

Saluri meenutab saadet, kus kohtusid poeg ja ema, kes oma lapsest juba sünnitusmajas loobus. "Jan on õnnelik. Ema ja poisi vanaema on õnnelikud. Kasuvanemad on õnnelikud, et nende poeg kõigest teada sai. Ja kõik nad suhtlevad omavahel."

Iiris räägib, et veel ka pärast saadet ei osanud Jan öelda, millal ja kuidas oleks õige aeg lapsele tema minevikust rääkida. "Üks ema, kes ise on lapse adopteerinud, ütles väga tabavalt: tõde tuleb ära rääkida siis, kui oled ühele lapse esitatud küsimusele valetanud."
Saluri sõnul ei süüdista lapsendatud laps juhtunus oma kasuvanemaid või bioloogilisi vanemaid. "Neid huvitab, kes nad on ja miks neid hüljati. Nad tahavad teada oma minevikust."

Tänane saade, kus Evi, Jaanus ja Sirje oma kadunud õde otsivad, on Iirise arvates üks põnevamaid. "See on üks müstilisemaid lugusid, mis eetrisse jõuab."
"Sind otsides" on ETV ekraanil juba kell 20.00. Vaata ka klippi saatest.