“Filmida on veel palju ja arhiivimaterjal tuleb alles kätte saada, fotodega parasjagu tegelen ning Miku soovil ja tema antud nimekirja alusel teen veel intervjuusid — need on inimesed, kes tema arvates oskavad tema soovidest, lavastajameetoditest, püüdlustest rääkida,” ütles Rein Raamat Eesti Päevalehele.

“Ervin Õunapuuga oli meil just selleks neljapäevaks intervjuu kokku lepitud — ei teagi nüüd, kas see toimub. Siis Viive Ernesaks, kes on tema lavastuste muusika looja olnud,” loetles Raamat intervjueeritavaid, keda portreteeritav on soovitanud.

Filmistsenaariumi on kirjutanud Jaan Kruusvall ning koos Rein Raamatuga lavastab seda Peeter Brambat.

Raamatu sõnul on filmi jaoks kogunemas väga huvitav materjal ja see pole kaugeltki vaid viimastel aastatel filmitu. “On olemas Miku enda filmitud asju ja mul endal on 16-millimeetrisele lindile võetud Mikk Mikiveri ja Ada Lundveri pulmad, kus Georg Ots viis nad oma autoga koju. See on päris muljetavaldav, kuidas rahvas neid saadab. Ada on lubanud omalt poolt rääkida nende kooselust, mis kahjuks ei õnnestunud,” ütles Raamat.

Lavastamisplaane pidas Mikiver viimase ajani. Filmitud on emotsionaalne ja huvitav lõik Palmse mõisast, kus Mikiver lootis “Preili Julied” lavastada.