Filmi režissöör Ilmar Raag on Facebooki-postituses pettunud, et Lokk tema viimast teost kritiseerib, kuigi seda varem PÖFFi avafilmiks lausa soovis. Lokk aga selgitab seda oma pika vastukommentaariga ühele nende kevadisele kohtumisele viidates nii: "/.../...aimasin juba siis, et film on halb, sest kui Cannes ega Berliin ei võta ühtegi oma programmidest filmi, kus mängib ikoonist Jeanne Morau, siis asi juba lõhnas minu jaoks halvasti."

"Ilmar, sa oled tore inimene aga see ei tee filmi paremaks. Filmis on südamlikke hetki aga sellest ei piisa, et olla hea film. Selle filmi stsenaarium on nõrk, mida ehk oleks saanud päästa fantaasia rikkama rezhiiga aga seda ei juhtunud. Mõlemast näitlejast oleks võinud kordades enam välja tõmmata ja kogu lugu oleks võinud olla kordades nüansirikkam.Ilmar, sa oled võimeline paremaks ja kindlasti järgmine film tulebki parem," püüab ta lohutada ning lisab monolooogi lõppu: ""Klass" oli vinge film."

Ilmar Raag võtab seepeale aga uuesti sõna ning viitab huvide konfliktile: "Vaata, kui "Eestlanna" oleks konjunktuursetel kaalutlustel võetud (PÖFFi- toim) avafilmiks, siis ei oleks Sa ilmselt sellise avaldusega esinenud, ehkki ilmselt oleksid ikkagi môelnud sama kriitiliselt. Mis tähendab ju seda, et Sinu avalikult esitatud hinnangud suvalisele filmile on ikkagi kantud Sinu avaliku positsiooni pitserist. Mônes teises tsunftis kehtib sel puhul reegel, et vältimaks sedasama huvide konflikti teatud teemadel avalikult sôna ei vôetagi. Filmi puhul on asi veidi vabam, aga sama konflikt eksisteerib ikkagi."

Sõda jätkub...

Kas oled juba filmi näinud? Kelle poolel oled arvamuses Sina?