Ajalehele Helsingin Sanomate teemat kommenteerinud Hollywoodis ilma tegeva soomlase Mikko Alanne sõnul tehti filmi eelarves muudatusi ning seoses selle ja võttepaikade muutustega tuli käsikirja kohendada milleks Alannel aega enam aga ei olnud ."Mitmete kirjutajate kasutamine on filminduses tavaline," kommenteerib mees, kelle tösse teised mehed kohendusi tegid, ning sõnab, et kui film on valmis, vaatab vastav komisjon üle stsenaristi(de) rolli kaalukused ning otsustab siis, kelle nimi lõputiitrites uhkeldama pääseb.

"Mul paluti teha muutusi, aga kuna mul olid teised tööd, siis mul polnud aega stsenaariumit ümber teha. Tegelen HBO uue projektiga," ei tee ta sellest suurt numbrit, et tema nimi ekraanile jõuda ei pruugi.

"The 33" on tõsieluaineline film Tšiilis asuvasse San José kaevandusse 2010. aastal 700 meetri sügavusele 69 päevaks lõksu jäänud kaevandustöölistest.

Antonio Banderas kehastab filmis meest nimega Mario Sepúlveda ehk hüüdnime Super Mario teeinud töölist, kes võttis ohtlikes oludes liidrirolli juhtimaks lõksu jäänud 32 inimesest koosnevat kaevuritegruppi.

Filmis teevad kaasa ka näiteks Juliette Binoche, James Brolin ja Kate Del Castillo.

IMDB andmeil valmib film 2014. aastal.