Erakordsete näitlejatöödega ja tõetruu “Paljad luud” oli 2010. aasta Ameerika uue kino vaadatuim teos.

Filmi keskmes on Ree Dolly (Jennifer Lawrence), raskemeelne, kuid vapper 17-aastane tüdruk, kes hoolitseb oma haige ema ja kahe õe-venna eest. Tema narkootikume valmistav isa on äsja vanglast vabanenud ja kohalik šerif (Garret Dillahunt) teatab tüdrukule, et kui isa peaks veel seadusega pahuksisse sattuma – ja just seda too teebki –, jääb pere oma elupaigast ilma.

Granik teeb filmist lakkamatult kõleda langemise maaelu põrgusse, mis pürgib oma grotesksetes detailides etnograafilise täpsuseni.

“Paljad luud” pälvis Sundance’i Filmifestivalil nii Grand Prix‘ kui ka parima stsenaariumi auhinna ja Gothami festivalil parima filmi tiitli. Filmi uskumatult veenev peaosatäitja Jennifer Lawrence aga kandideerib 2011. aastal Kuldgloobusele parima naisnäitleja kategoorias.

Film linastus ka 2010. aasta PÖFFil Screen International kriitikute valiku programmis.

Filmide "Püha Tõnu Kiusamine" ja "Sügisball" produtsent Katrin Kissa filmi "Paljad luud" kohta öelnud järgmist: "Meeleoluka bandžo saatel saab tutvust teha folkloorse kurioosumiga - kujutisega Kesk-Ameerika protestantistlikust patriarhaalsest kogukonnast, kus põlvkonnalt põlvkonnale pärandatakse traditsioon klannisisesest ringkaitsest, mis ei jäta palju ruumi kaastundele. Kahtlemata selle aasta üks parimaid filme."

Tristan Priimägi selle filmi kohta aga nii: "50 aastat tagasi laiusid Kesk-Ameerikas naftaväljad. täna on seal Winter's Bone."

Osta piletid SIIT.