”Look Out! We´re Coming to Get You!” on kiire kaadrite vahetusega film, mida saadab tormiline kitarrimuusika. Filmiloojatel on õnnestunud panna viimase kümne aasta Saksa muusikaajalugu sajaminutilisse filmi, mille peategelasteks endise Ida- Saksamaa bändid Rammstein, In Extremo, Feeling B, Blind Passengers, Die Skeptiker, The Inchtabokatables ja Freygang, teatas kino Sõprus Delfile.

Vaatajad saavad näha, kuidas on endise Ida-Saksamaa muusikud elanud üle Berliini müüri languse ja sellega kaasneva üleüldise valikuvõimaluste suurenemise. Vanad bändid lagunesid ja uued sündisid, teiste hulgas praegune maailmakuulus Rammstein.

”Look Out!” on omamoodi järg 1988. aastal Saksamaal välja antud muusikalisele protestifilmile “Flüstern und Schreien” (“Sosin ja karje”).1990. aastate alguses jätkasid Steffen Sebastian ja Carl G. Hardt Berliinis ja selle ümbruses toimuvate sündmuste dokumenteerimist — noored vallutamas maju (Schönhauser Allee 5), baare (Eimer ja Red Pub); Tacheles artistide projekti; bändide lagunemist ja bändide loomist; kontserte Tühringis ja Läänemerel, “Raadio P” veidraid ülekandeid ning Oranienburgeri tänava sünagoogi ülesehitust.

Ansambli Feeling B laulja Alexander “Aljoscha” Rompe oli selle aja põnevate sündmuste üks “peasüüdlastest” ja aitas ka kaasa filmimaterjali kogumisel. 2001. aastaks oli neil filmitud 10 aastat kohalikku muusikajalugu, mille montaažiks ja helindamiseks puudus raha. See andis filmi autoritele idee näidata filmi algversiooni Saksamaa kinodes ning kasutada kogutud piletitulu montaaži lõpetamiseks.

”Look Out! We´re Coming to Get You!” on justkui tänukiri inimestele, kes panevad asjad liikuma ja ei lase end rusuda ühiskonnast, ajast ja rutiinist. Filmi autorid tahtsid teha filmi lugudest, mida raha eest ei osta — põnevad ja autentsed lood, mis põhinevad tegelikul elul. Aljoscha Rompe ja Cristoph Zimmermanni surm andis kogu filmile traagilisema allteksti, sest nad mõlemad avasid vaatajatele oma sisemaailma — maailma, mis tavaliselt jääb suletuks nii filmitootjatele kui ka kuulajaskonnale.

Hoolimata kõrvulukustavast muusikast on film siiski leebe. Selle meelelahutuslik väärtus peitub vaatajale pakutavates väljakutsetes. Filmi monaaž ja loo jutustamise meetod peegeldavad täpselt filmis kuuldava muusika jõulisust ja rütmi. Antud filmi tootmisest jäi alles suurel hulgal musta materjali, mida on lubatud tulevikus kasutada uues muusikafilmis, mis jätkuvalt kannab edasi ideed tutvustada muusikuid ja bände, nende hoiakuid ja arvamusi.

Filmi režissööriks Carl G. Hardt, kes oli autoriks ka 1988. aasta muusikafilmile „Sosin ja karje”. Alates 1990 aastast on ta vabakutseline stsenarist, režissöör ja produtsent. Sotsioloogia haridusega filmirežissöör on spetsialiseerunud dokumentaalfilmidele, mille tegevus toimub enamasti Ida-Euroopas või Ladina-Ameerikas. Kaasautoriks on Andrea L. Tralles ning produtsendiks Stephan Roeder.

22. novembril annab Rammstein kontserdi Tallinnas Saku Suurhallis.