Avanädalavahetuse tulemusega on 13. septembril esilinastunud “Sügisball” iseseisvusajal kinodes linastunud Eesti filmidest 6. kohal. “Sügisballist” enam on esimese kolme linastuspäevaga vaatajaid kogunud vaid “Nimed marmortahvlil” -15611 (2002), “Jan Uuspõld läheb Tartusse“ — 12516 (2007), “Leiutajateküla Lotte“ — 10301 (2006), “Vanad ja kobedad saavad jalad alla” — 8282 (2003) ja “Täna öösel me ei maga“ — 6036 (2004), teatab Eesti Filmi Sihtasutus.

Mängufilmi “Sügisball” saab vaadata Tallinna CC Plazas, Tartu kinos “Ekraan” ja Pärnu kinos “Mai”.

“Sügisball” on uus Eesti film, mis räägib kuuest üksteisega riivamisi kokku puutuvast magalaelanikust, keda kõiki ühendab üksindusetunne. Noor kirjanik Mati luurab eksnaise akende taga ja läheneb uutele naistele, kuid tulutult. Üksluise eluga vanapoiss-meestejuuksur August Kask kiindub väikesesse tüdrukusse, tollele lähenedes aga süüdistatakse teda pedofiilias. Üksikema Laura vaatab telekast „Ogalinde” ja tõrjub meeste lähenemiskatseid, kuna ei suuda neid usaldada. Arhitekt Maurer mõtleb inimkonna heaolu peale, on aga unustanud omaenese naise, kes omakorda otsib lohutust šveitser Theo juurest. Theo meeldib naistele, kuid madala sotsiaalse staatuse tõttu ei võeta teda tõsiselt.

Filmi režissöör ja stsenarist on Veiko Õunpuu, operaator Mart Taniel, produtsent Katrin Kissa. Filmi peaosades mängivad Rain Tolk, Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak, Tiina Tauraite, Maarja Jakobson, Sulevi Peltola ja Mirtel Pohla.