Paul Newman alustas oma näitlejakarjääri 1950. aastatel ja oli üheks oma põlvkonna säravamaks talendiks, kes lisaks oma erialale oli aktiivne ka mitmetes ühiskondlikes küsimustes. Samuti kuulusid tema huvide hulka motosport ja kokandus, teatavad välisagentuurid.

Paul Newmani filmograafiasse kuuluvad “Kass kuumal plekkkatusel”, “Butch Cassidy ja Sundance Kid”, “Exodus” ja paljud teised filmid.

Lisaks 1986. aastal võidetud Oscarile on ta saanud kaks Kuldset Gloobust ja ka mitmeid teisi olulisi auhindu.

Newman teatas 2007. aasta mais, et loobub näitlemisest täielikult, sest ta leidis, et ei suuda jätkata näitlemist tasemel, mis teda ennast rahuldaks.

“Su mälu jääb nõrgaks, sa kaotad enesekindlust, sa hakkad oma leidlikkust kaotama. Seega ma arvan, et see on enam-vähem suletud raamat nüüd minu jaoks,” ütles ta tookord.

Newman oli kaks korda abielus. Aastatel 1949-1958 oli ta abielus Jackie Witte’ga, kellega tal oli poeg (surnud narkootikumide üledoosi 1978. aastal) ja kaks tütart.

Teise abikaasa näitlejanna Joanne Woodwardiga (abiellus aastal 1958) on tal kolm tütart.

Woodwardiga oli Newmani abielus kuni surmani ning erinevalt paljudest kuulsustest oli Newman pereinimene, kes eraeluliste skandaalidega avalikkuse ees silma ei paistnud. Newmani jäid leinama ka kaheksa lapselast.

Joanne Woodwardiga täitus neil tänavu jaanuaris 50 aastat abielu.

Paul Newman pidas pikka võitlust kopsuvähiga ja sel aastal pidi ta lavale tooma John Steinbecki teose “Hiirtest ja inimestest”, kuid loobus projektist maikuus. Siis hakatigi kahtlustama, et näitelegendi vaevavad tõsised tervisehädad.