Vene selgeltnägijasaatest tuntud ravitseja Veet Mano, tuntud Vene sensitiivid Deniss Holodnitski ja Aljona Orlova ning Eesti selgeltnägija Ilona Kaldre käisid hooaja jooksul külas paljudel Eesti inimestel, lahendades lugusid alates kummitavatest majadest ning lõpetades hämmastavate imelugudega ootamatult avaldunud annetest ja lahendades isegi mõrvalugusid.

Mis sai mitmetest saateosalistest edasi, on saanud Publiku lugejad teada juba vahetult pärast iga saadet. Nüüd, saatesarja lõppedes, on paras aeg n-ö tibud üle lugeda. 

Esmalt mindi taas külla kummitustega kimpus olnud majja, milles Ilona ja Aljona puhastustöö korda saatsid. "Käisin seda fakti kontrolimas ja selgeltnägijad panid täkkesse," sõnas majaperemees, et sensitiividel oli majas aset leidnud surmade osas õigus. Pärast puhastusrituaali olla majas tõepoolest rahulik. "Probleem, et hommikul tõusta ja välja minna," naeris peremees. Saatest oli niisiis abi ning kindlasti võib pidada seda lugu üheks saate õnnestunumaks. Selgus ka üks põnev asjaolu: puhastusrituaali ajal tehtud piltidele jäid näha kummalised valged sähvatused, mida pererahvas peabki minemaaetud surnud hingedeks.

Autoõnnetuses hukkunud Fredi loos edasiminekuid siiani ei ole. Poja matnud Marju on raske haigusega haiglas ning saatetegijatega rääkis Fredi õde, kes kinnitas, et usuvad sensitiivide versiooni, et Fredile keeras ette teine auto. "On versioone. Me teame, aga ei ütle kellelegi, sest  tõendeid ei ole," sõnas õde, et uurimine on samas seisus mis varem. Küll aga on tänaseks hävitatud Fredi auto vrakk, mida pere tõendite ilmnemise lootuses alles hoidis.

Üks saate skandaalsemaid lugusid, milles Veet Mano käis välja Brüsselis surnud noore naise mõrvari isiku, on tänaseks samuti saanud kummalise lahenduse: väidetav mõrvar pidada Mano sõnul mõistuse kaotama ning vaid kuu pärast saadet läkski oletatav tapja hulluks. Kokkusattumus? Eks see ole igaühe enda uskuda ja oletada.

Üks, kes saates saadud tulemustega rahule ei jäänud, oli pisut kauaks süütuks jäänud noormees Mati. Mano avas noormehe südametšakra, tegi koos temaga mitmeid harjutusi ja viis teda koguni Tallinna raekoja platsile naisi võrgutama. Pool aastat hiljem joob Mati hommikukohvi aga ikkagi üksi. Ta peab kummaliseks, et Mano ei tabanud, et Matil oli enne saatesse minekut siiski olnud suhteid, mis küll kuigivõrd edasi ei viinud, kuid mida sensitiiv oleks võinud siiski aimata. "Osad usuvad teda, osad peavad šarlataniks. Ma ei arva temast kumbagi," nentis Mati.

Poja surma järel üleöö klaverit mängima ja laule looma hakanud Lilia puhul leidsid selgeltnägijad, et inspiratsioon oli kingitus surnud pojalt. Nüüd igapäevaselt muusikaga tegelev Lilia tegi sensitiividele tänutäheks ka laulu, mille sõnad kõlasid nii: "Käed sirutan sinu poole ma, oh sensitiiv aita, aita tões elada." Aljona ja Ilona ennustasid, et peatselt saabub vallalise Lilia ellu ka uus armastus, ent tänaseni seda siiski veel juhtunud ei olnud.

Saate ühes müstilisemas loos taastati koos Deniss Holodnitskiga hüpnoosi all ammune nägemus, mis ilmus helendava kirjana. Saatesse pöördunud Signe arvas, et tegemist võis olla hoiatusega, mis soovitas tal majast lahkuda. Vaatajate abiga suudeti tuvastada, et kiri meenutas haiti keelt, tähendades kombinatsiooni sõnadest "nukk", "kahvatu" ja "kummitab". Igal juhul oli Signe ülimalt rahul, et otsustas saatesse pöörduda ning kinkis TV3-le tänutäheks enda tehtud maali.

Endas sensitiivsed võimed avastanud nelja lapse ema Astrid elab pool aastat pärast saates osalemist oma uues kodus. "See on nagu kaasaegse nõia pesa - ühel pool elu ja teisel pool võsa," naeris ta. Mano õpetas naisele vihast vabanemist ja energiataseme tõstmist ning pärast saadet ongi temaga juba abisaamiseks ka ühendust võetud ning Astrid on ettevaatlikult alustanud om selgeltnägijateed. "Nägin ühe sugulase surma ette, aga ei osanud tõlgendada. Taevast tuli nimi," kirjeldas ta, kuidas nägemused temani jõuavad, ent millest arusaamisel ta veel kimbatusse satub. Saatetegijad palusid Astridil ennustada, kas "Appi tuleb selgeltnägija" saatele tuleb uue hooaja näol ka järge ning vastuseks tuli "suur jaa".

Eks aeg näitab, kas saade muutis midagi või õppisime märkama mures inimesi, kes oma viimases hädas sensitiividele lootsid. Kas nähtut uskuda või mitte, jääb igaühe enda otsustada!

Lisaks tänases saates taas külastatud saateosalistele tegi Publik terve hooaja jooksul juttu mitmete saates osalenutega, kes TV3 kaameratelt uut visiiti ei saanud.

LOE ka teisi intervjuusid ja saatekokkuvõtteid: