Parima mees- ja naisnäitleja Oscarile kandideerivad ka "Tabamata ilus" mängivad Kevin Spacey ja Annette Bening ning parima rezhisööri preemiale Mendes.

Seitsmele Oscarile on nimetatud "The Insider" ja "The Cider House Rules" ning kuuele kassatükk "The Sixth Sense" ("Kuues meel"). Kõik viimatinimetatud kandideerivad ka parima filmi Oscarile. Selles kategoorias on üles antud veel "The Green Mile" ("Roheline miil").

Parima meesnäitleja Oscarile on esitatud Spaceyle lisaks austraallane Russell Crowe "Insiderist", Denzel Washington "The Hurricane" ("Orkaan"), Sean Penn "Sweet and Lowdown" ja Richard Farnsworth "The Straight Story."

Naisnäitlejatest pürivad mainekale filmiauhinnale kriitikute lemmik Hilary Swank ("Boys Don't Cry"), briti näitlejanna Janet McTeer ("Tumbleweeds"), Julianne Moore ("The End of the Affair") ja varasem Oscari laureaat Meryl Streep ("Music of the Heart").

Parima filmirezhisööri tiitlile kandideerivad uustulnuk Spike Jonze ("Being John Malkovich"), Lasse Hallstrom ("The Cider House Rules"), Michael Mann ("The Insider"), M. Night Shyamalan ("The Sixth Sense") ja Mendes ("American Beauty").

USA Filmiakadeemia auhinnad jagatakse kätte märtsis Los Angelesis.