Ekspertidest koosnev meeskond kutsub eesti inimesi vaatama tähelepanelikult oma kodus leiduvaid vanu esemeid, neid neile ette näitama ja annab neile hinnangu, päästes vahest nii mõnegi majanduslikus kitsikuses pere, kelle asjade hulgas on mõni haruldane taldrik, münt või kunstiteos. Meeskonda juhib Mart Sander.

Täna õhtul jõuab Suvereporteri käigus eetrisse ülesvõte esimesest Antiigireporteri antiigipäevast Kuressaare lähedal Jurna turismitalus.

„Esimese üleskutse järgne osavõtt oli üsna tagasihoidlik,“ ütleb Mart Sander. „Oli selles siis süüdi hommikune vihm või Saare politsei kampaania „Ara hoople koduse varaga“, aga midagi vapustavat meile ei toodud. Ja need, kes tõid, tahtsid sageli hoopis kaamera eest varjule jääda. Loodame, et Elvas ja Ida-Virumaal on inimesed juba julgemad.“

Meeskond on valmis ka inimeste juurde sõitma, kui neil on endal raskusi kohaletulemisega, aga soov oma vanavarast rohkem teada saada.

Sander usub, et kuigi inimeste teadlikkus on aastatega kõvasti tõusnud, võib ikka veel juhtuda, et mõnes majapidamises pea kasutuna vedelev vana ese kas visatakse ära, lastakse vaikselt hävineda või müüakse võileivahinna eest kellelegi, kes ise asja edasimüügist soolase summa teenib.

„Üritame eelkõige tõsta inimeste teadlikkust – ärge laske ennast pügada ja ärge olge hoolimatu mõne eseme vastu, mis tundub teile tavaline, aga võib olla väärt tuhandeid eurosid,“ ütleb ta.

Antiigireporteri järgmised kokkutulekud on 15. juulil Elva lauluväljakul ning 16. juulil Kohtla kaevanduspark-muuseumis. Mõlemas kohas toimub pärast antiigireporteri telesalvestust Bel-Etage swingorkestri ja Rahvusooperi solistide kontsert, milles kõlavad maailmakuulsad opereti- ja ooperimeloodiad svingirütmis. Üles astuvad Janne Sevchenko, Pirjo Püvi, Taimo Toomast ja Andres Köster.

Antiigireporteri tegemistega saab end kurssi viia ja neile ka kirjutada, külastades kodulehte www.antiigireporter.ee või helistades telefonil 53445786.