Oma retrospektiivi tutvustab Poola vanameister Marcel Lozinski, filmiga “Kadunud pojad” astub rahva ette Ameerika rezhissöör Kimberly Reed, samuti tulevad Tallinnasse oma filme sisse juhatama Ross Whitaker Iirimaalt (“Saviours”) ja Mohammed el Aboudi (“Usulahingud”) ning Miia Tervo (“Lumeloomake”) Soomest.

Naaberriigist üle lahe külastavad festivali ka palju kõmu tekitanud Soome doki “44500 MAX” lavastaja Jari Kokko ja tema filmi staar, Soome parfüümitootja Max Perttula.

Festivali avafilmiks on reedel linastuv visuaalselt kaunis ja temaatiliselt väga ajakohane Islandist kõnelev “Unistuste maa”, mida juhatab sisse produtsent Hanna Björk Valsdottir. Rahval on hiljem võimalik küsimusi küsida nii temalt kui ka festivali soomepoolsetelt tegijatelt DocPoint Helsinki kunstiliselt juhilt Erkko Lyytinenilt ja ühelt asutajalt Arto Halonenilt (kes on ka samal õhtul linastuva DocPointi filmi “Magnetmees” rezhissöör).

Festivalile on ulatanud abikäe ka Von Krahli teater, mille ruumides toimuvad festivalipeod nii reedel kui laupäeval.

Mitmed DocPoint Tallinna programmis linastunud filmid on eelneva aasta jooksul saanud mainekaid auhindu. Filmi “Putukate heli” valis Euroopa Filmiakadeemia läinud aastal oma parimaks dokumentaalfilmiks, “Lumeloomake”, “Unistuste maa”, “Ameerika kardetuim mees”,
“Google-beebi” ja “Punane kabel” linastusid 2009. aasta novembris maailma olulisema dokifestivali IDFA (Amsterdami rahvusvaheline dokumentaalfilmide festival) võistlusprogrammides.
“Ameerika kardetuim mees” on ka tänavuse Oscari kandidaatide eelnimekirjas.

DocPoint on kaheksa aastat Helsingis toimunud dokifestival, mille filmidest valik linastub 29.-31. jaanuaril esmakordselt ka Tallinnas, Kumus ja kinos Artis. DocPoint Tallinn sünnib koostöös kultuuripealinnaga Tallinn 2011.