Festival teeb ka kummarduse Eesti filmile oma eriprogrammiga „KADUNUD LINDID – Valik Nõukogude Eesti dokfilme“. Filmifestival toimub kinodes Sõprus, Artis, Solaris ning Kumu auditoorium 26. - 29. jaanuarini.

Festivali avafilmiks on USA režissööri Vikram Gandhi dokumentaalhitt “Kumaré”, mis uurib vaimsete õpetajate ja gurude fenomeni geniaalse film-eksperimendina, kus režissöör otsustab luua uue guru, joogaõpetaja Sri Kumaré, ning hakkab jälgima tema ümber kogunevat gruppi. See film ületab
tõe ja vale ning filmikunsti žanrite piire aplausiväärt siirusega. Filmi avalik seanss toimub kinos Sõprus reedel kell 20.00.

Juba kolmandat korda Eestis toimuv dokumentaalfilmide festival leiab seegi kord aset kahes linnas, Helsingis ning Tallinnas samaaegselt. Helsingis andis sel teisipäeval festivalile avalöögi noore režissööri Mervi Junkkoneni sisukas film “4 piinamise lugu”. Film pole ebameeldiv konstruktsioon ega kroonikafilm, möödunut riivatakse delikaatselt, servamisi. Nelja peategelase lugude kaudu tekib suurem üldistus universaalsele mõistmisele, mida võivad tunda tagakiusamisi läbi elanud ning kodumaa jätma sunnitud inimesed. Tallinnas saab filmi saab vaadata pühapäeval Kumu auditooriumis, kohal on ka režissöör ise.

DocPoint Tallinna programmist ei puudu selgi aastal Oscari nominentide hulka kuuluvad filmid. Parima dokumentaalfilmi auhinnale kandideerib 2012 kavas linastuv "ökoterroristide" lugu "Kui puu langeb”. Lisaks sellele on festivali kavas mitmed möödunud aasta maailma olulisimate dokifestivalide võidufilmid, sh IDFA, Dok Leipzig, Jihlava, CPH:DOX jm.

Nagu ikka, on festivalil ka sel aastal palju külalisi. Kohal on Soome tuntud fotograaf ja dokumentalist Sirkka-Liisa Konttinen, kes esitleb oma retrospektiivi “Kirjutis liival” ja “Kirjad Katjale”. Samuti on Tallinnas DocPoint Helsinki peakülaline, Iisraeli filmilavastaja ja ühiskonnakriitik Eyal Sivan koos oma filmiga “Jaffa: apelsini kellavärk”. Oma filme tutvustavad veel “Finnsurfi” režissöör Aleksi Raji, “Elu piltides” üks peategelane Ben ja filmi režissöör Tamar Tal, Leedu dokumentalistika tulevikutegija Mindaugas Survila (“Imede põld”), hollandlanna Aliona van der Horst filmiga “Vee lapsed” jpt.

DocPoint Tallinna piletid on saadaval kõikides Piletilevi müügipunktides ning loomulikult saab sissepääsu lunastada kinodes enne seansi algust.