Oscari-võitja Jeremy Ironsi kehastatav Rodrigo Borgia oli skandaalne ja manipuleeriv perekonnapea, kes tõusis renessansiaegse Itaalia absoluutsesse võimutippu. Sari algab Rodrigo Borgia paavstiks saamisega, mille järel ei kohku ta koos oma poegade Cesare (Francois Arnaud) ja Juaniga (David Oakes) ning imekauni tütre Lucreziaga (Holliday Grainger) eesmärkide saavutamisel millegi ees.

Rodrigo Borgia ehk paavstinimega Alexander VI saavutas Rooma hämara allilma kaudu võimu Vatikani üle ning tema korrumpeerunud valitsusaeg tõukas 15. sajandi katoliku kiriku ja kogu Euroopa skandaalide keerisesse.

Paavstiametit kasutas despootlik kirikupea vanade ja uute rivaalide hävitamiseks ning suguvõsa edasise heaolu kindlustamiseks. Halastamatus, mõrvad, altkäemaksud, pistised, aga ka ustavus perekonnale iseloomustavad võimu, mida teostati ajaloo ühel märkimisväärsemal perioodil, kui algas renessanss ja avastati Ameerika.

Kuldgloobusele kandideerinud “Borgiate” teises hooajas tulevad teravalt esile paavsti sisekonfliktid, lastevaheline rivaalitsemine ja intriigid, lisaks saavad televaatajad osa mürgitamisest, Savonarola kohtuprotsessist ja paavsti vastasest vandenõust.

Nii sisult kui vormilt väga ajastutruu sarja on lavastanud Oscari ja Hõbekaru laureaat Neil Jordan („Intervjuu vampiiriga”, “Michael Collins”). „Borgiate” jaoks pandi kokku esmaklassiline filmitegijate ja kunstnike meeskond, kuhu kuulusid ka Oscari võitjast kostüümikunstnik Gabriella Pescucci („Süütuse aeg”, „Charlie ja šokolaadivabrik”), peaoperaator Paul Sarossy („Helge homne”) ja sarja kujunduse autor Francois Seguin („Karatekutt”). “Borgiate” esimene hooaeg pälvis kaks Emmyt muusika ja kostüümide eest, sarja teine hooaeg kandideeris Kuldgloobusele.