Möödunud teisipäeval alustanud “Vice’i” avaepisood "Eraklik Põhja-Korea" kogus telerite ette 160 000 vaatajat, olles sellega viimase seitsme aasta edukaim hankesarja avaosa Eesti telekanalitel. TNS Emori mõõdikuuringu tulemuste kohaselt asetus “Vice” nädala vaadatumate saadete pingereas kõrgele 3. kohale. 18-49 aastaste meeste seas oli “Vice” aga eelmise nädala vaadatuim saade.

Tänases osas sõidab võttegrupp Afganistani, kus Taliban on kasutusele võtnud uue kohutava taktika - nad värbavad enesetapu-terroristideks ajupestud lapsi ja teismelisi. Kirjaoskamatud lapsed jäävadki uskuma, et nende keha külge seotud pomm tapab kõik ümbritsevad inimesed, aga nad ise jäävad plahvatuses ellu... “Vice'i” korrespondent kohtus lapsmõrvaritega, kelle pomm otsustaval hetkel ei plahvatanud või kes tabati enne kui nad ennast - ja kümneid süütuid ohvreid - õhku lasta jõudsid. Samuti annab intervjuu Talibani liider, kes neid lapsi Allahi nimel surma saadab.

Teine reportaaž viib meid Filipiinidele, mis on ilmselt maailma kõige ebaturvalisem paik poliitikas kandideerimiseks. Eriti hull on asi valimiste perioodil, mil tüütutele kampaaniatele ja debattidele eelistatakse poliitiliste vastaste füüsilist hävitamist. Näiteks 2009. aastal mõrvati julmalt 57 kuberneri pereliiget ja sõpra ainuüksi sel põhjusel, et nad olid kuberneri lähedased.

2013. aasta kevadel USA-s eetrisse jõudnud jahmatavalt tõetruu ja valgustav dokumentaalfilmide sari sai uueks dimensiooniks uudiste tegemisel ja kajastamisel. Talibani laps-killerid, Filipiinide terroristid, Ameerika relvahullud ja mitmenaise-pidajad, Hiina meeleheitel poissmehed, Kreeka neonatsid, India slummid, Mauretaania tüdrukute nuuma-laagrid, Indoneesia laps-nikotiinikud on vaid mõned näited pöörasest saatesarjast “Vice”.

Vastakaid maailmasündmusi kajastav “Vice” on Kanal 2s teisipäeviti kell 21:30, kohe pärast “Kaks kanget Indias”.