Mida sel aastal kindlasti jälgida tasuks? Mis filmid võistlustulle astuvad? Kes on see staarpaar, kes tänavu glamuursele peole ei tule?

Soosikuid on tänavu ohtralt ja seda nii filmide kui näitlejate hulgas: Jeff Bridges, Sandra Bullock, Chistoph Waltz ja Meryl Streep on need, kes kõik kuldset mehikest väärt.

1. Kleiditrall

Oscarite gala üks põnevaim ettevõtmine algab juba kuid enne uhket pidu. Just siis käib disaineritel ja rätsepatel kibe töö - valmivad kaunid kleidid veelgi kaunimatele näitlejannadele.
Rohkem kui filmidest pajatavad inimesed pärast Oscarite galat sellest, mis kellegil seljas oli ning kes olid need staarid, kel käevangus uued kallimad.

2. Puudujad

Kõiki Hollywoodi staare glamuuripidu ei köida. Tänavu on trallist lubanud eemale jääda Angelina Jolie ja Brad Pitt. Lahkumineku jutud ümber lükanud paar viibib hetkel Euroopas, kus Jolie uue filmiga ametis on. Pitti ärritab ilmselt see, et teda Oscari-saajate nominentide hulgas pole. Siiski - tema osatäitmisega film "Vääritud tõprad" kandideerib parima linateose tiitlile.
Ka "Twilighti" staar Robert Pattinson on oma uue rolliga niivõrd ametis, et galale ei jõua.
Koomik Sacha Baron Cohen on tänavu aga hoopiski mitteoodatud inimeste nimekirjas, sest kardetakse tema mahlakat irooniat filmile "Avatar" ning selle rešissööri James Cameroni suunas.

3. Galajuhid

Oscarite galat juhivad sel aastal näitlejad Alec Baldwin ja Steve Martin. Seda, et uhket pidu kaks meest üheskoos veavad, pole sel sündmusel varem nähtud. Tõsi, naistandem on seda teinud - Whoopi Goldberg ja Ellen DeGeneres said ülesandega 2007. aastal oivaliselt hakkama.

4. Räpane mäng

Võimsamate linateoste "Avatar" ja "The Hurt Lockeri" vahel käib üsna tihe võitlus ja samas ka pisut räpane mäng. Väidetavalt on "The Hurt Lockeri" produtsent Nicolas Chartier püüdnud filmiakadeemia liikmeid mõjutada kirjaga, milles palus neil hääl anda just tema linateosele. Mees ise galaõhtule minna ei plaani. Näis, kas tema libe tegu tähtsate meeste ja naiste  otsuseid ka mõjutada suutis...

5. Kes jääb peale - hiigelsummade eest toodetud "Avatar" või tagasihoidliku eelarvega valminud "The Hurt Locker"?

Avatar ja The Hurt Locker on väga erinevad linateosed. Kui "Avatari" valmistamisel kokku ei hoitud, siis "The Hurt Locker" on valminud kordi tagasihoidlikuma rahanatukesega.
Lisaks filmidele võistlevad Oscari eest ka endised abikaasad - "Avatari" looja James Cameron on "The Hurth Lockeri" režissööri Kathryn Bigelow endine abikaasa!
Kui seni on mõlemad teineteise filmidest rääkides vaid ülivõrdeid kasutanud, siis tasuks öösel teleri ees kuldmeeste jagamisel pisut ka ekskallimate näoilmeid ja emotsioone jälgida...

Oscarite gala toimub juba täna, Eesti aja järgi kell 3:00.
VAATA, kes on Oscarite nominendid!