Saatejuht Gerli Padar ütleb, et see, mida televaataja näeb pühapäevases otsesaates, on tegelikult jäämäe tipp. „Erisaade „Tantsude eelõhtu“ näitab, kuidas sinna tippu rühiti. Kogu töö järgmise tantsu nimel algab juba esmaspäeva varahommikul ja kulmineerub otsesaatega pühapäeval,“ räägib esimesel aastal ka ise võistlejana osalenud ja eelmisel hooajal Mart Sanderi kaassaatejuht olnud Gerli.

„Tantsude eelõhtu“ toob meieni äreva meeleolu lava tagant. Uurime, mida tunnevad tantsutähtede lähedased, kui nende kallid otsesaates piruette teevad ja külastame trennisaale. Tantsimine ei ole vaid higi, veri ja pisarad – selle kõige kõrvale mahub paras ports huumorit ja loomulikult ka tantsupartnerite vahel särisevat „keemiat“...

Igal saatel on lisaks ka alateema. Esimeses saates pihivad tantsutähed Gerlile oma kõikvõimalikest hirmudest. Samuti annab „Tantsude eelõhtu“ vihjeid, mida pühapäevane otsesaade endaga kaasa toob.

„Tantsude eelõhtu“ on Kanal 2 eetris igal laupäeval kell 20.35. „Tantsud tähtedega“ teine otsesaade, kus selgub esimene saatest lahkuja, on eetris sellel pühapäeval kell 20.05.