Euroopa filmiakadeemia andis Pawlikowski filmile 13. detsembril toimunud pidulikul galal Riias üle lausa viis auhinda: parima filmi, parima režissööri, stsenaristi (Paweł Pawlikowski ja Rebecca Lenkiewicz), operaatori (Łukasz Żal & Ryszard Lenczewski) ja lisaks ka publikuauhinna.

"Ida" on meistriteos, mis valusal ja ilusal moel toob esile need traumad, moraalsed valikud ja näriva süütunde, mis idaeurooplase psüühesse on sügavale kinni istutatud.

Poola 1962. Kloostris üles kasvanud Ida otsustab enne nunnaks pühitsemist otsida üles oma tädi Wanda, kes töötab kõrgel kohal kommunistlikus kohtusüsteemis. Noor neiu ja keskealine naine asuvad üheskoos teekonnale, et lahendada orvuks jäänud Ida vanemate hukkumise saladus. Nende rännak viib kolkakülla, kus endiste elanike majadesse on asunud uued, vaenulikud ja sõnakehvad inimesed. Wanda paneb mängu kogu oma ametiga kaasas käiva jesuiitliku kavaluse ja jõhkruse, et neilt inimestelt tõde välja pigistada. Tõde, mis on ebameeldivam kui isegi paljunäinud Wanda arvata oskab. See füüsiline ja hingeline teekond muudab nii raudse naise maski taha peitunud üksildast Wandat kui süütuses ja kasinuses elavat Idat. Liiga palju ja liiga lähedalt kogetud "päris-maailm" paiskab mõlemad naised omal moel olukorda, kus nad peavad langetama oma elu kõige raskema valiku.

Peaosas Agata Trzebuchowska, teistes osades Agata Kulesza, Dawid Ogrodnik, Joanna Kulig.

Piletid 2. jaanuari seansile on müügil Tartu Elektriteatri kodulehel ja enne linastust kohapeal.

2015. aasta algul jõuab "Ida" Elektriteatri vahendusel ka videolevisse, nii Elioni, Starmani kui ka Vifi.ee keskkonda.