„Joonisfilm on liikuvate piltide kunst, kus Eesti Joonisfilmi kunstniku Valter Uusbergi sõnul on 10 minutilise filmilõigu jaoks vaja ligikaudu 30 000 joonistust. Näitus lasebki pilku heita animafilmi „köögipoolele“. Eksponeeritud on Edgar Valteri originaaljoonistused Eno Raua Naksitrallide lugudele ja Tallinnfilmis valminud multifilmi „Naksitrallid“ I ja II valmistamiseks kasutatud värvilised kileplanšetid. Need ongi joonituste ja filmilinal elavate tegelaskujude vahelüliks. Kuidas aga pildid tegelikult liiguvad on näha 1984. aastal E. Raua stsenaariumi järgi valminud Naksitrallide joonisfilmis.

„See rõõmus, naljaks ja vägivallatu filmielamus on kuulunud paljude laste helgete filmielamuste hulka. Tahame tutvustada ka tänastele „Lotte põlvkonna“ lastele nende vanemate lapsepõlve multifilme“ räägib näituse kuraator Külli Valk. Näitus on avatud 8. juunini.

19. mail toimuval Muuseumiööl korraldab Tartu Anne Noortekeskuse multimeedia labor lastele töötoa „Liikuvad pildid“. Valter Uusberg tutvustab multifilmi tagamaid aga 30. mail Tartu Ülikooli kunstimuuseumis toimuval kunstikolmapäeval.