Näiteks on TV3 juba lindistanud 31. detsembri erisaate “Kes tahab saada miljonäriks?”, kus poliitik Mart Laar, muusik Henrik Sal-Saller, kirjanik Kertu Rakke, ajakirja Kroonika peatoimetaja Ingrid Tähismaa, politseipeadirektor Robert Antropov, Eesti Nukuteatri direktor Meelis Pai, ooperilaulja Pirjo Levandi ja skulptor Tauno Kangro koguvad võidu raha heategevuseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Üritame esimest korda teha niiviisi, et meil on kogu programm kella seitsmest kuni südaööni Eesti oma saated, nende hulgas on paar traditsioonilist ja paar ebatraditsioonilist asja,” ütles TV3 programmidirektor Jüri Pihel. Piheli sõnul pole TV3 kunagi varem vana-aastaõhtule nii suurt rõhku pannud.

Kanal 2 võtab detsembri algul linti “Tähed muusikas” erisaate, kus 17 aasta järel jõuab taas ekraanile kultuslik huumoriperekond King ja nende lahutamatu kaaslane Onu Uuno. “Ehk siis ema Anu Lamp, isa Andrus Vaarik, perepoeg Peeter Oja ja Harry Kõrvits,” loetles Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme. “Saade on kindlasti õhtu üheks naelaks,” lisas ta.

Kuna Urmas Ott teeb Kanal 2-s iganädalast vestlussaadet, selle aasta lõpul ta pika erisaatega üles ei astu.

TV3-s tuleb taaskord esitusele Henrik Normani ja Madis Millingu paroodiasaade “Edekabel 2003”. “See oli hirmus menukas eelmisel aastal, ja sellepärast ei tekkinud kellelgi kahtlust, et seda trikki on vaja korrata,” lisas Jüri Pihel.

“Viva Las Vegase” lõppfinaalis selgub aasta lõpuks Las Vegasesse sõitev humorist, samuti lubab TV3 meeletut aastavahetust Olümpia hotellis. “Tuntud inimesed eri elualadelt, saatejuhid on Alari Kivisaar ja Piret Järvis,” lausus Pihel.

ETV aastalõpuprogrammi juht Eero Spriit tõdes, et aastavahetuse saate jaoks tehti esimesed võtted juba kevadel. Esmaspäev oli Spriidil kiire päev, sest koostöös Tartu Suveteatri Seltsiga mängis ETV Salme kultuurikeskuses läbi ning salvestas esimesi võtteid kahe ja pooletunnisest estraadishowst.

Estraadietenduse esimene osa on üks kaheksast täiesti uuest saatenimetusest, mida aastalõpu üle kuuetunnises omaprogrammis näitame, märkis Spriit.

ETV-s näidatakse aasta viimasel õhtul peamiselt kuni 20-minutilisi omasaateid, mis läbi õhtu omavahel seotuna on nagu üks pikk saade.

Aasta viimasel õhtul näeb Kanal 2-st “Usu või ära usu!”, Mr Beanina tuntud briti superkoomiku Rowan Atkinsoni showd ja menubändi Meie Mees esinemist, pärast südaööd on eetris MTV aasta hitid ja eriti erksatele pidulistele on varuks kella 2 paiku öösel algav komöödiafilm.

Nii Kanal 2 kui ka TV3 teevad uudiste kokkuvõtte lõppevast aastast ja näitavad mängufilme. Näiteks Kanal 2-s tuleb 31. detsembri hommikul eetrisse kaheksa Oscariga pärjatud igihaljas muusikal-film “Minu veetlev leedi” Audrey Hepburniga peaosas.