Sadade soovijate seast viimase kümne hulka ja sealt edasi finaalivõiduni jõudnud Silja on pärit Viljandimaalt Viiratsi vallast, kus tema vanemad peavad Kõrgemäe turismitalu. Silja suureks hobiks on kokkamine, kunagi tahaks ta välja anda oma kokaraamatu ja juhtida kokasaadet. Samuti loodab Silja, et tulevikus saab ta proovida ka stjuardessitööd. Siljaga saab lähemalt tutvuda
.

Kõigi teiste Teletalendi finalistide sooritusi ning „teler.TV“ saateid saab jälgida internetiportaalist teler.TV, mis ühendab tegusaid ja loomingulisi inimesi. Veebikeskkonnas saab luua oma kasutajakonto ning läbi selle promoda oma uusi ideid, harrastusi, oskusi.
 
Teletalendi eelnevatest konkurssidest on tuule tiibadesse saanud mitmed Eestis tuntud inimesed nagu Piret Järvis, Evely Ventsli, Triin Randloo jt.
 
Märtsis välja kuulutatud „Teletalent 2009“ konkursil said osaleda 17-25-aastased noored. Ligi kolmesaja soovija seast valis „teler.TV“ finaali kümme erilisemat, kelle seas oli muuhulgas Tallinna Ülikoolis arabistikat õppiv tudeng, vaimuka õpilasprojekti raames leiutatud Sõbrakinda idee looja, juuratudengist endine Andrus Ansipi töövari, uudisteankur Sven Soiveri töövari ja mitmeid teisi huvitavaid uusi tegijaid. Iga finaali pääsenu pidi sooritama prooviintervjuu, mida näitas ka TV3.
 
Teletalendi finaali näeb saates „teler.TV“ eeloleval pühapäeval kell 13.25.
Vaata ka: FOTOD: Teletalent 2009 finaal