“Eestlased on justkui kivist ja ligimest naljalt ei aita aga ehk sulatas see saade nii mõnegi südame ja õpetas uuesti teistes inimestest hoolima,” kirjutab näiteks televaataja Mirjam. “Ma ei ole küll rikas kuid usun et iga väike annetatud summa annab kokku lõpuks vajaliku reisiraha Urmasele.”

“Selliseid kirju ning telefonikõnesid oleme saanud täna juba mitmeid,” tunnistab saate toimetaja Iiris Saluri.

Antsla lähistel elav Urmas suhtub uudisesse kaheti: “Ma ei tea, äkki on see nagu kerjamine..? Parema meelega ma muidugi saaksin töö, mis lubaks mul vajalik raha ise teenida.”

Saate autor Vahur Kersna arvab, et kui inimesed Urmase ja tema poja loole kaasa elades tahavad siiralt aidata, ei oleks ilus abist keelduda: “Urmas on ääretult sümpaatne ja tubli mees ning kindlasti teeniks ta vajaliku summa meelsamini tööga. Kuid kui tal praegu tööd ei ole ja head inimesed oleksid valmis saatma ta jõuludeks lapselapsi vaatama, siis — mina küll sõrgu vastu ei ajaks!”

Reisibüroo „Estravel“ esindaja Kadi Volmanni sõnul läheksid rongipiletid Tallinnast Moskvasse ning sealt lennupiletid Komsomolskisse Amuuril ning tagasi maksma 11 630 krooni, lisanduks viisatasu 1025 krooni ja kindlustus 200 krooni.

“Sind otsides” saate tegijad pöördusid “Teeme ära — minu Eesti” meeskonna poole ning said võimaluse kasutada värskelt loodud Minu Eesti Fondi arvet. Fond on mõeldud selleks, et nii eraisikud kui firmad saaksid siia teha sihtannetusi Minu Eesti Tegudepanka ja Ideepanka (vt www.minueesti.ee) kantud mõtete elluviimise toetuseks. “Urmase sõit lastelastele külla oleks tegelikult esimene tegu, mis läbi selle fondi toetatud saab,” ütles Minu Eesti koordinaator Eva Truuverk.

SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital
arveldusarve nr 10220081526014 SEB
märksõna: Sind otsides — Urmas