Sel aastal 75-aastaseks saav, nüüdseks 193 liikmesriigiga maailmaorganisatsioon ÜRO tekitab jätkuvalt vastakaid arvamusi. Paljude jaoks on planeedi ainus globaalorganisatsioon üha vajalikum, ent on neidki, kes kritiseerivad ÜRO rolli riikideülese ainuvalitsejana maailmas. Eesti jaoks algas 2020. aasta ÜROs teisiti kui varem, sest esmakordselt on Eesti maailma tähtsaimaks peetava ümarlaua, ÜRO Julgeolekunõukogu, liige.

Ent kui palju suudab Eesti meie planeedil toimuvat suunata, muuta, aidata? ETV värskes erisaates asub nendele küsimustele vastuseid otsima Neeme Raud. Saates “Endast suurem” jõuavad ekraanile kohtumised paljude ekspertide ning ametnikega, kelle tegevuse tulemusena on Eesti vastutusrikka 15-liikmelise nõukogu hulka jõudnud. Julgeolekuküsimusi ja Eesti vaateid läbi aastakümnete avavad arhiivikaadrid, kus elustuvad nii president Lennart Meri kui taasiseisvunud Eesti esimese suursaadiku USAs Ernst Jaaksoni mõtted.

“Eesti ÜRO Julgeolekunõukogus: Endast suurem” on ETVs täna kell 22.15, kohe pärast välispoliitilisi teemasid kokkuvõtvat “Välisilma”.