Uus hooaeg toob ekraanile nii tuntud kui ka tundmatuid inimesi, kellest igaühel on pihitooli istumiseks oma isiklik põhjus. Esimeses saates püüab enda vastu ausaks jääda õpetaja Ergo, kes teab, et tema vastused võivad hävitada ta suhted perekonnaga. Ometi soovib mees oma suure saladuse avalikuks teha ja saates rullubki lahti Ergo liigutavalt valus elupilt.

Algaval hooajal näeme „Tõehetke“ punasel toolil ka mitut juba tuttavat nägu. Näiteks tulevad miljonit krooni jahtima „Selgeltnägijate tuleproovis“ osalenud endine vang Indrek Leibur ja üksikvanema-saates „füürer“ Rutiga plaani pidanud Jaak Juhkam.

Hittsaade „Tõehetk“ on tänaseks jõudnud rohkem kui 40 riigi tele-ekraanidele. See on tõenäoliselt maailma lihtsaim, aga samas ka kõige pingelisem ja kaasahaaravam telemäng. Saates osalemine ei eelda mingeid erilisi teadmisi ega oskusi. Miljoni krooni võitmiseks peab osaleja vastama ausalt teda ennast puudutavatele küsimustele.

Polügraafitesti ehk nn. valedetektori abil tuvastatakse, kas inimene valetab või vastab tõepoolest absoluutselt ausalt. Võidetav rahasumma kasvab võrdeliselt küsimuste raskusastmega. Osaleja on kõiki saates esitavaid küsimusi varem juba kuulnud ja ta võib igal hetkel mängu pooleli jätta ning lahkuda selleks hetkeks võidetud rahaga.

„Tõehetke“ uus hooaeg stardib Kanal 2s juba sel pühapäeval kell 20.05, kohe pärast „Ärapanijat“.