Saadetes näeb valikut multifilmidest — “Muumioru lood” on eetris esmaspäeviti, teistesse päevadesse jäävad Prantsuse, Kanada, Saksamaa, USA, Austria jt multisarjad putukate elust, väikesest Gloriast ja tema pisut pöörasest perest, vahva põrsapoisi ja tema semude seiklustest taluõuel. Pisipoiss Cedric peab igapäevast päevikut ning õhtuti näeb uusi osi Allveelaev Ollist, teatas Eesti Rahvusringhäälingu pressiesindaja.

Esmaspäeviti on eetris laste enda jutustused oma igapäevaelust maal, farmis maailma eri paigus. Teisipäeviti jõuavad ekraanile isade-emade lemmikud — lastelavastused ETV arhiivist — alustame Ene-Maris Tali kirjutatud “Vandersellide” seiklustega, kus peaosades Guido Kangur, Paul Poom ja Ivo Eensalu.

Muidugi pole Tomi juurde asja vaid multikate vaatamiseks. Tomi pööningukambrisse Suure-Peetris koguneb sõpru nii lähedalt kui ka kaugemalt, et ajada lobajuttu ja tarka juttu, võtta üles lauluviis, kostitada külalisi ja uurida suurte inimeste elu. Esimestel nädalatel saavad lapsed kaasa elada ka Tomi videopäevikule suvepuhkusest Hiiumaal, Kassaris.

“Me loodame pakkuda lastele toredat seltsi. Mänguline vorm lubab stsenaristidel fantaseerida ja pulli teha, kuid ka jääda asjalikuks ning rääkida elust nii nagu see on, anda lastele head nõu, uusi teadmisi, lahendusi sõpradega suhtlemiseks ja vabaaja veetmiseks,“ — ütleb lastesaate produtsent ja toimetaja Margus Saar.

“Lapsed on oma kangelased üles leidnud, loodame et rohke tagasiside jätkub sellelgi hooajal ja ehk võidame veel uusi sõpru täiskasvanute hulgast, keda nakatab meie näitlejate lustlik mäng.”

Toomase rollis on Karol Kuntsel, Anni on Maria Soomets, tuustidega mängib Margus Tabor, vanaema Ellen on Marika Vaarik ning Pärna Eedi rollis on Kalju Orro.

Pööningulugude käsikirja kirjutavad Wimberg või Jaanus Vaiksoo. Saated lavastavad Elo Selirand ja Salme-Riine Uibo, juhtoperaatoriks on Rein Lillmaa. Kunstnik on Kaie Kal, pööningumeistrid on Siim Soop, Viljo Naarits, Toomas Kal. Toimetaja-produtsent Margus Saar.