Aastaid kasiinokuradi küüsis vaevelnud filmitegijad on öelnud, et "Deemonid" püüab rääkida asjadest nii, nagu need on, ning kellelegi moraali lugemata. Kui sõltuvusi ei oskaks esmajoones komöödiažanriga seostada, siis väidab stsenarist Toomas Tilk, et "Deemonites" leidub masendava allakäiguspiraaliportree asemel, mida võinuks vaatajana oodata, hoopis paras ports nalja.

"On põnevust ja on huumorit, sest me ei tahtnud teha sellist tohutult pinevat ja kibestunud filmi. Seal on ka huumorit päris palju sees. Kõrvaltegelaste seas on ka normaalse reaktsiooniga Eesti inimesi, kes võivad kohati vägagi naljakad olla, mis puudutab mängurlust," sõnas ta.

"Deemonid" on dokumetaalse taustaga pilguheit kasiinosõltlaste maailma, mis põhineb linateose tegijate isiklikel kogemustel. Kui aga keegi loodab filmis jälile saada stsenaristi või režissööri isiklikule loole, siis tuleb päris palju mõistatada. Nimelt ei ole film stsenarist Tommyboy sõnul mitte autobiograafiline, vaid kokku pandud nii autorite endi, nende tuttavate kui ka mängupõrgutes erinevatel aegadel kohatud inimeste lugudest.

Vaata ja kuula Publiku videointervjuust, kuidas endistest sõltlastest filmitegijad üksteist leidsid ja oma lood ära rääkida otsustasid: