Treufeldtil on eeltöö tegemata?

Kirss võtab alustuseks ette ETV saate "Kahekõne".

"Viimati oli Indrek Treufeldti saates külas Evelin Võigemast, kelle käest küsis Treufeldt umbes nii, et millest sinu viimane film räägib? No kus on eeltöö? Ma ei kujuta ette, et Urmas Ott oleks eales midagi sellist küsinud. Ta helistas enne saadet inimeste tuttavatele ja sõpradele ning tegi korraliku eeltöö. See kääbus ei teadnud midagi."

Kirss leiab, et Evelin Võigemast oleks võinud soovitada Treufeldtil pisut enda kohta lugeda ja saatest lahkuda.

Kirss soovitab ETV-l Treufeldti puhul investeerida kõrgemasse tooli. "Talle oleks tagumiku alla patja vaja. Või ostku siis kõrgem tool!"

Kummeri vibraatoritest võttis suu lahti

"Jube saade oli "Suvel võib". Kummer võib olla ju inimesena tore ja ta sobib hästi maasikakorjanana töötama, kuid saatejuhiks küll mitte," mainib Kirss.

Ta ütleb, et "Suvel võib" saate peale kukkus tal suu lahti siis, kui nad panid perega saate õhtusöögi ajal taustaks mängima ja Kummer veetis aega sekspoes.

"TV 3 peaks hoolikalt mõtlema, kas kell 19.30 on ikka mõistlik aeg selliseid asju näidata? Mina pakun, et sellised pornosaated peaksid olema eetris pärast südaööd."

"See oli uskumatu - Kummer sättis viis vibraatorit mingi tünni peale ja testis, kaua nende patareid vastu peavad. Ja seda peavad lastega pered kell 19.30 vaatama? Ma ei ole tagurlik, aga iga saate jaoks on oma kellaaeg. Sekspoes nende potsikute ja vibraatorite vahel ringi uitamine on selgelt südaöine programm. Ja nagu sellest veel vähe oleks, lõpuks küsiti lõpuks uudisteankrult, millised lelud temal kodus on?" kirub Kirss.

Saadet tehakse tegemise pärast

"Mulle ei mahu ka pähe, mida teeb teles värsisepast Contra? Ta ju puterdab. Ja siis see suur mees "Hommikutelevisioonis"... " oigab Kirss ja annab mõista, et saatejuht peaks olema visuaalselt nauditav.

"Praegu tehakse paljusid saateid lihtsalt saate tegemise pärast. Inimestel võivad olla toredad ideed, saates võivad olla vahvad dekoratsioonid, kuid mis sellest kasu on, kui tekib küsimus: "Miks seda saadet tehakse?""

Kirsi sõnul tekib tal paljude saadete puhul just säärane küsimus.

Mart Sanderile oma talkshow
Kas telemaastikul on ka mõni saatejuht, keda Kirss kiidab? "Mart Sander on suurepärane. Ma ei kujuta ette saadet "Tantsud tähtedega" ilma Mart Sanderita. Need naissaatejuhid tema kõrval on ju dekoratsiooniks. Mart Sanderi kõrval võiks tantsusaates olla kasvõi puuhobune ja ta veaks selle ikka välja."

Ta lisab: "Siit tekib mul küsimus, miks ei ole Mart Sanderile antud oma talkshow`d? Ta on tark, haritud, hea lastetoaga ja oskab rääkida. Tema peale võib alati loota."

Harivaid saateid pole!

Kirss ütleb, et Eestis on kolm väga professionaalset saadet, mis talle kohe pähe kargavad: "Need saated on Kanal 2-e "Tantsud tähtedega", ETV "Laululahing", mis oli võimas ja TV 3-e viimane hooaeg "Eesti otsib superstaari", kus olid saatejuhtideks Evelin Võigemast ja Hele Kõrve."Kirss loetleb üles küll meelelahutuslikud saated, kuid jääb mõttesse, kui uurida saadete kohta, mis ka vaatajat hariks.

"Kui järele mõtlen, siis "Ärapanija" on ainus saade, kus räägitakse asjadest nii nagu nad on. Hea näide, kuidas sama tandem teeb aastaid head asja. Ka Jõekalda ja Margna teevad head asja. Kuid tõeliselt suurepärast ajakirjandust meil kahjuks tõesti pole," võtab Kirss teema kokku.