Õige valik

“Õige valik” põhines suhtekolmnurgal — ühes episoodis osalesid kaks noormeest (võistlejad) ja neiu (valija) või vastupidi. Valija käis loositud vastassoo esindajaga kohtamas ning võistlejad püüdsid nende kohtumiste käigus valija tähelepanu võita. Päeva lõpus valis valija kahest võistlejast välja ühe, teine pidi aga lahkuma. Kui mängu jäänud vallalistel ei tekkinud soovi sarjast paarina lahkuda, liitus nendega hommikul kolmas ning tekkis uus armukolmnurk.

Salasuhe

2003. aasta kevadel pani eestlaste armuelu proovile “Salasuhe”. Saates asusid neli armastajapaari elama Lõuna-Eestis asuvasse eravillasse, kus kaamerad surisesid 24 tundi ööpäevas. Kuumas suhtesaates süttis osaliste vahel nii armuleeke, põlevat armukadedust kui ka hõõrumisi ja intriige. Eesti “Villaks” nimetatud Kanal 2 tõsielusarjas tegi oma saatejuhidebüüdi Anu Saagim. Saate võidupaariks krooniti toona veel noor ja tundmatu kirjanik Sass Henno oma pruudi Pirjoga.

Unistuste Printsess

Paljude näitsikute unistuseks on nägus miljonär. Aastatel 2009 ja 2010 andis TV3 tüdrukutele oma unistuseks ka võimaluse. Andres Peets asetas lihaletti välismaa poissmeeste Roberto ja Dimi südamed, mille nimel tüdrukud üksteisega võistlema hakkasid ning mehi moosima asusid. Sarja tulemusena aga keegi paraku armastust ei leidnud ja teise hooaja meeskangelane osutus hoopis tõeliseks koletiseks, kellel on pagasis ette näidata nii salajane poeg kui ka narkosüüdistused. Värvikamate printsessidena jäid rahvale meelde Lauri Pedaja endine pruut hüüdnimega seksi-Maris ja eelneva reality show kogemusega Tõehetke-Lilit.


Reisile sinuga

Eesti üks vanimaid kohtingusaateid on kahtlemata “Reisile sinuga”, mille esimene episood jõudis ETV eetrisse 1993. aasta sügishooajal. 1997-1999 aastal oli puldis Vahur Kersna, seejärel naasis saadet juhtima Maire Aunaste. Legendaarne tutvumissaade kolis 2000. aastal üle Kanal 2 sagedusele ning juhtimise võttis üle Henrik Normann. Aastatel 2014-2015 jõudis “Reisile sinuga” vaatajateni aga Tallinna TV vahendusel ning saatejuhiks oli Anu Saagim.

Maamees otsib naist

2007. aasta sügisel võttis Krista Lensin ette ontlikud maahärrad, et leida neile südamedaamid. Romantilistest kohtumistest suviselt kaunil Eestimaal, vändati Kanal 2-e tarvis tõsielusari “Maamees otsib naist”. Saates otsisid vallalised härrad, kel polnud raske igapäevatöö kõrval suhete loomiseks aega jäänud, endale kaaslasi. Sarjas osales viis maameest: Silver, Märt, Koit, Peeter ja Hardi, kellest kaks endale saate lõpuks ka kaasad leidsid. “Maamees otsib naist” oli Krista Lensini saatejuhidebüüt.

Üksikvanem otsib kaaslast

Lensin jätkas kosjasobitamist aastal 2008, ent toona otsiti kaaslasi inimestele, kes on oma lastega üksi jäänud. Saates “Üksikvanem otsib kaaslast” osales kolm üksikisa ja viis üksikema, kes lootsid endale ekraani vahendusel elukaaslane leida. Suhetesarja värvikaimaks paariks oli Rutt ja Jaak, kellest viimase suust kõlas naise kätt paludes kurikuulus väljend “Ära ütle, kohe ütle!”.

Vali mind

Aastatel 2011-2012 jooksis Kanal 2 eetris Kristjan Jõekalda tutvumissaade “Vali mind”. Stuudios oli 30 vallalist kaunitari, kel sooviks tutvuda mõne toreda härraga. Igas saates astusid nende hindavate pilkude ette kolm meest, kes samuti elukaaslase otsingutel. Kui mõne naise ja mehe vahel süttiski stuudios romantiline säde, siis ootas neid ees ühine puhkusereis! Teise seas proovis kätt ka tänasel päeval saadetest “Abielus esimesest silmapilgust” ja “Prooviabielu” tuntud Liisa.

Abielus esimesest silmapilgust

2015. aasta sügisel tõi TV3 oma vaatajate šokeeriva armueksperimendi “Abielus esimesest silmapilgust”. Sarjas panid teadusliku taustaga eksperdid vallalistest inimestest kokku kolm kõige paremini sobivat paari ning kõik osalejad kohtusid oma tulevasega esimest korda iseenda pulmas ja proovisid seejärel neli nädalat kestnud sotsiaalse eksperimendi käigus, kas selliselt korraldatud abielu sobib ideaalse paarilise leidmiseks. Eksperiment tõi vaatajateni rohkelt draamat, vürtsikad sõnelused ja erakordselt värvikad karakterid. Saate lõpuks otsustas kokku jääda vaid üks paar ning nendegi kooselu just kõige kauem ei kestnud. Saate kangelannad Liisa ja Helen aga armastusele käega ei löönud ning hiljem möllasid nad TV3 ühes kurikuuslaimas suhetesarjas “Prooviabielu”.

Randevuu

2012. aastal paisati eetrisse kelmikas "Randevuu", mida vedas armastatud näitlejanna Ülle Lichteldt ühes nõid Nastja ning suhtesobitajaks oli psühholoogi ja pereterapeudina tegutsev Ilona Gassmann. Just nemad, kolm karismaatilist naist, aitasid osalejatel õige valiku tegemisel toeks ja nõuandjaks olla.

Prooviabielu

Eesti üks läbi aegade kõmulisemaid saateid läks eetrisse 2017. aasta alguses ning selle kangelannadeks olid juba saatest "Abielus esimest silmapilgust" tuntud Liisa ja Helen. Saate käigus pidid neiud elama koos kolme võõra mehega ning siis otsustama, et kes neist on sobiv kaaslane ülejäänud eluks. Pöörase saatesarja jooksul pidi sekkuma isegi politsei, sest Liisa ja tema maailmarändurist proovikaasa Žiga kuulasid muusikat liiga valjusti. Kuid kõige kurikuulsamaks paarikeseks sai ikkagi Helen ja talunikust Kalvi-Kalle, kelle pärast põgenes naine viimasel prooviabielu nädalal isegi teise kaaslase juurest. Pärast saadet sai paarike ka tütre, kuid enam nad koos ei ole. Ka Liisa leidis pärast tõsielusaateid armastuse ning on nüüd kahe lapse ema.

Prooviabielu finaal