Allan Peterson, "Õnne 13"



Allanit on Raivo kehastanud juba 25 aastat. Selle aja jooksul on muutunud palju. Vahetunud on stsenaristid ja ajad.

“Õnne 13” on veerandsaja aasta jooksul kirjutanud viis erinevat stsenaristi: Astrid Reinla (1993-1994), Kati Murutar (1995-1996), Teet Kallas (1996-2011 ning 2012), Urmas Lennuk (2011, 2013-2014) ning Andra Teede (2014-2018).

Just seetõttu on aastate jooksul muutunud ka Allani roll, kuid Raivot see kõigutanud pole. Ta on püsivalt ja järjekindlalt tulnud mitmekülgse härra Petersoni kehastamisega toime. Mehe sõnul on vahepeal olnud ka igavaid aegu, sest mis seal salata, Raivole meeldib, kui saab ikka nalja ka.

Õnne 13 - 1998

Näiteks oli üheks muutuseks Allani ja Mare pühaliidu purunemine. "Me ei ole kogu aeg ju abielus olnud. Vahepeal läksime lahku ja televaatajate survel abiellusime uuesti," selgitas Anne "Ringvaatele". "Televaatajatel oli huvi, et kirjutage ikka Mare ja Allan uuesti kokku."

Raivo märkis, et millegipärast need afäärid, mis on sarjas lõppenud, ongi lõplikult lõppenud. "Minul oli mingi afäär selle Arega, aga kui see nii-öelda ära lõppes, siis pärast seda oleme nagu ühe maja inimesed, aga mitte üheski osas me enam mitte iialgi ei ole kokku puutunud.

Arvad, et tead Eesti menukaimast telesarjast piisavalt? TEE TEST: Kui suur "Õnne 13" fänn sa oled?

Baarmen Illar, "ENSV"

ENSV sügis 2015

Legendaarset ja alati naljakat baarmen Illarit on Raivo kehastanud telesarjas "ENSV" juba 2012. aastast saati. Illari näol on tegemist krutskeid täis baarmeniga, kellel on alati mingi skeem varuks, kuidas miskit kõrvale panna või kuidas millegagi nihverdada. Sageli kipuvab Illari ettevõtmised minema vett vedama, sest kõik ei lähe alati päris plaanipäraselt.

Maarek Toompere, armastatud teleseriaali üks produtsentidest, meenutab Eesti Naisele antud intervjuus, et Raivo sõnul on tema Illar saanud lühikese ajaga rohkem kuulsust kui Allan pikkade aastate jooksul „Õnne 13s".

Maarek räägib ka sellest, kuidas Illari tegelaskuju üldse tekkis: mõtlesime, et tööõpetuse õpetajale Atsile oleks vaja uut glamuursemat töökohta, kuhu saaks ka tegevuse laiendada. Kelle töö oli nõukogude ajal glamuurne? Kelleks pürgisid ettevõtlikumad inimesed? Mis ametit mindi kursustele õppima pärast kõrgkooli? Mis töökoha saamiseks oodati järjekorras? Tekkiski mõte, et teeme baari. Mistra seina, pudelid ritta ja raha teenima. Selle baari ilme saime ühest kunagisest ETV saatest. Tegime stoppkaardi ja uurisime, mis napsid seal riiulitel on. Kusjuures väga üllatav, et päris palju oli välismaa napse. Ei tea, kas pudelites oli originaalne sisu, aga riiul oli kirju.

Kuna Raivo oli juba õppealajuhatajat mänginud, kutsusime tema. Plussid on need, et ta on väga hea näitleja, temaga on väga hea töötada, sest ta tahab teha, ja ta on vabakutseline ehk tema ajagraafik on paindlik. Selle hooaja esimeses osas tuli sarja ka Raivo E. Tamme kolmas tegelane, Illari vangist tulnud vend.

Erinevad rollid armastatud telesaates "Su nägu kõlab tuttavalt"

"Su nägu kõlab tuttavalt" finaal

2016. aastal osales Raivo E. Tamm saates "Su nägu kõlab tuttavalt", hiljem aga külaliskohtunikuna, meenutades oma teekonda saates.

"Naljakas tunne on. Alati sai siin nende grimmilaudade vahel käidud ringi nii, et libilikad olid kõhus, nüüd on aga nii kummaline," lausus andekas mees. "See kõik tuleb jälle meelde ja ajab naerma juba enne saadet. Veider, et ise oled tavalises ülikonnas ja ei peagi lavale minema. Natukene arusaamatu olukord on." Arsaamatuid olukordi oli tal saateski osaledes, kust ta aga mõnusalt naerutades väljus: Michael Jackson, Tanel Padar, Meisterjaan ning Tarmo Pihlap vaid mõned neist.

Näitleja tunnistab, et pärast saates osalemist on ta mõningaid artiste hakanud vaatama teise pilguga ja mõelnud ka selle peale, kuidas neid võinuks parodeerida: "Tegelikult tekib nende lauljate ja esinejate vastu suurem austus, keda sa üritad siin järgi teha."

Muuhulgas on Raivo E. Tamm ka küllaltki edukas. Tema ettevõttel ei lähe sugugi halvasti. Sellest annab aimu ka särav koht eelmise aasta Kroonika edukate TOPis. Loe lähemalt SIIT.