Hollywood on taaskord Eestimaa pinnale tulemas. Põnevik "Burial" koos Tom Feltoniga peaosas räägib loos grupust vene sõduritest teise maailmasõja ajal, kelle ülesandeks on Moskvasse toimetada Adolf Hitleri jäänused. Põnevikule omaselt ei ole see aga nii kerge kui näib.

"Burial" filmivõtted toimuvad suuresti Eestis ja selle puhul vaatame viite näidet, kus Eestit on USA meelelahutustööstuse projektides mainitud.

5. "Simpsonid"

1989. Aasta detsembris esimest korda eetrisse läinud ja arvatavasti igale viimasele kui eestlasele tuttav komöödia parodiseerib kollaste mehikeste juhtimisel Ameerika kultuuri ja ühiskonda Springfieldi nime kandvas fiktsionaalses linnas. Ootamatul kombel mainitakse selles Ameerika pikima ajalooga joonissarjas ka Eestit. Lisa räägib mingist kohatud kääbusest ja et kääbus rääkis palju oma kodumaa kohta ja selleks kohaks oli Eesti.

4. "Perepea"

Samuti Ameerikast pärit joonissari "Family Guy" ehk tõlkes ka kui "Perepea" keskendub Griffinite pere igapäevaelule. Väljamõeldud Quahogi linnas Rhode Islandil elav perepea Peter töötas ühes osas ÜROs tõlgina ja teiste seas tuli tal ka tõlkida eestikeelset juttu. Või midagi sellele sarnast…

Kolme kõige prominentsemat näidet vaata videost!