Annetustel põhineva saate "Kodutunne" produktsioonifirma ostis 295 000 euro eest maja, kus elab ettevõtte omanik

Eelmise aasta alguses avalikustas Õhtuleht, etproduktsioonifirma Õuetuba OÜ naudib üsna kõrget lendu, sest 2017. aastal osteti maja, kus kolis väidetavalt sisse ettevõtte juhatuse liige ja saate produtsent Kristi Nilov.

Kinnistusregistri andmetel ostis telesaate „Kodutunne“ produktsioonifirma Õuetuba OÜ 2017. aasta 25. jaanuaril Rae valda Karla külla 286 ruutmeetri suuruse maja. Internetis müügikuulutuses oli maja hind 295 000 eurot. Naabruses elav naine kinnitas, et majas elab Nilov.

OÜ Õuetoa sissetuleku taga on suuremas osas heategevusliku saate „Kodutunne“ tegemine, mida ta müüb telekanalile Kanal 2. Samuti laekuvad produktsioonifirmale annetused, mida „Kodutunne“ kasutab selleks, et abivajajate elamistingimusi parandada.

Kristi Nilovi firmale kuuluv maja

TÜLI MAJAS: "Kodutunde" raamatut ei ilmu! Kirjastaja keeldus produtsent Kristi Nilovi pilti esikaanele panemast

Kolme aasta eest kirjutas Kroonika, et kirjastaja Heli Künnapas on püsti hädas menuka saate "Kodutunne" produtsendi Kristi Niloviga, kes tellis temalt "Kodutunde" raamatu kirjastamise.

Heli sõnul lõpetas Kristi ühepoolselt lepingu, kui sai teada, et tema pilt ei sobi raamatu esikaanele. "Kuidas saab keegi tulevikus teha koostööd inimesega, kelle allkiri ei maksa mitte midagi?" oli Heli Künnapas mures.

Nilov teatas, et lepingu lõpetamine oli tingitud ülimalt ebakvaliteetsest tööst, võiks isegi öelda tegevusetusest. "Hindan väga kõrgelt inimesi, kes teevad oma tööd hästi ja professionaalselt ning kui see oleks ka siin peegeldunud, poleks mitte mingit põhjust lepingut lõpetada," lisas ta.

KRISTI NILOV

"Kodutunde" Kristi Nilov käib kodu pärast kohut: hakkadki ise ka mõtlema, et ma ei saa asjadest aru – äkki ma olengi loll?

Sel kevadel kirjutas Kroonika, et Kristi Nilov käib kohut ostetud eramu eelmise omanikuga. "Ütleme nii, et selles majas veega probleeme ei ole – vett tuleb igalt poolt sisse," lausus Kristi, mõru muie suul: "Ühele uputuse kahjusid likvideerinud ehitajale ütlesin kord naljaga pooleks, et Veneetsias seisavad ju ka kõik majad vee sees! Ehitaja küsis vastu: kas sa ostsid maja Veneetsiasse!"

Maja eelmine omanik Ragnar Paat vihjas, justkui ei saaks Kristi maja haldamise, kasutamisega hakkama: "Ma arvan, et tädi saab ise ka aru, et maja ja korter (Kristi Nilov kolis majja rida­elamust – toim.) on kaks ise asja. Ilmselgelt on "Kodutunne" seal kimpus oma kodu­tunde saavutamisega, ei suuda hallata maja – seda enam, et maja on ka ikkagi ettevõttele ostetud. See on täis jaburus, mis seal toimub."

Kristi Nilov

"Kodutunde" produtsendi Kristi Nilovi endised töötajad kirjeldavad teda kui kõige halvemat inimest, keda nad teavad

Eelmise aasta aprillikuus kirjutas Eesti Ekspress teleprodutsent Kristi Nilovist, kes ise vaeseid aidates on väga heale järjele jõudnud. Kunagised anonüümseks jäänud kaastöötajad kostitasid Nilovit krõbedate väljenditega.

Kaks "Kodutunde" endist töötajat ei soostunud Nilovist oma nime all rääkima ja keeldusid kategooriliselt. "Jah, nad tunduvad Nilovit koguni kartvat, kuigi meel on samas täis kibedust" kirjutab Ekspress. "On see meelehärm saamata jäänud töötasu pärast, mis paneb neid kasutama väljendeid "ta on mürk, mis tapab kõik enda ümber" ja "kõige halvem inimene, keda ma tean"?"

Koristusfirma süüdistab "Kodutunde" produtsenti annetusrahade muul otstarbel kasutamises

"Kodutunde" produtsent Kristi Nilov ja puhastusfirma Kuldsed Käed läksid 2015. aastal Facebookis avalikult sõnelema. Vestlusest süüdistas firma naist, et ta on oma kodupuhastuse arveid tasunud firma Õuetuba OÜ arvelt, kuhu kantakse heategijate annetused, mis on mõeldud "Kodutunde" abivajajatele. Nilov kinnitas aga, et ei ole kunagi ja mingis ulatuses saate „Kodutunne“ raames tehtud annetusi ja rahalisi vahendeid kasutanud isiklikes ega äriühingu huvides.