Mullu oktoobris eetriss läinud “Kuuuurija” tõi avalikkuse ette, millised inimesed armsate kiisude kasvatajad tegelikult olla võivad ning ühe aastaid tegutsenud kassivabriku külastamine tõi Katrin Lustile ja tema kaameramehele kaasa jõhkra kallaletungi.

Paljud kuulutuste lehed kubisevad imearmsate tõukassi ja -koerte kuulutustest. Huvitaval kombel müüakse tihti uhkeid loomi vahel lausa kümme korda alla turuhinna. Üks staažikamaid odavate tõukasside pakkujaid pani kassipoegade müügikuulutusi üles iga paari nädala tagant. Juba kuus aastat müüs Nataliks, Oksanaks ja Kseniaks nimetav naisterahvas odavalt just peamiselt Briti lühikarvalisi kassipoegi.

Tartu naine, Kai, leidis ajalehest Soov kuulutuse, milles müüdi vaid 300 euro eest muidu üle 1000 eurot maksvat kallist briti lühikarvalist tõukassi. Kai andis müüjale 300 eurot sularahas, viis kiisupoja koju, kus kassike vaid paari nädalaga tema käte vahel suri. “Ma ei osanud mõelda, et inimene teebki lihtsalt ära,” seletas Kai, kellele läks kassi eest hoolitsemine koos ostuga maksma umbes 600 eurot, lisaks šokk kogu perekonnale ja palju pisaraid.

Eelmisel hooajal võttis “Kuuuurija” luubi alla ka staarkiropraktiku Allan Oolo tegevuse Eestis. Tuli välja, et end doktoriks tituleeriv mees polegi päris arst ja pealegi viib ta läbi meditsiinilisi protseduure kohtades, kus seadus neid teha ei luba.

Oolo eklaamis ennast doktorina, kuid tiitlile vastavat haridust mehel ei ole. Hiljuti tegi terviseamet otsuse, et Allan Oolo ei tohi ennast doktorina reklaamida.

“Allan Oolole Canadian Memorial Chiropractic College`i poolt väljastatud diplom ei anna Allan Oolole õigust töötada Eestis tervishoiutöötajana ega kasutada enda reklaamimiseks sõna “doktor”. Hoolimata sellest, et Allan Oolo on lõpetanud 4-aastased kiropraktika õpingud ning tal on väidetavalt õigus kasutada Kanadas ametinimetust Doctor of Chiropractic, DC, ei anna see talle automaatselt õigust kasutada ametinimetust “arst” või “doktor” Eesti Vabariigis.

Hr. Allan Oolo jätkab ametile antud selgituse kohaselt oma ettevõtte ruumides tegevustega, mis piirdub manuaalteraapiaga. Terviseametil on alust arvata, et lokaalanesteetikumide süstimist Trigenics Valuravi & Kiropraktika Kliiniku ruumides enam ei toimu.

Eelmise hooaja avasaade ehmatas vaatajaid korralikul Detsembrikuu alguses püüdis kaamerasilm kinni ühe tuntud Erich Kriegeri, kes sõitis väidetavalt ringi purjus peaga.

“Jõulude paiku helistas mulle üks murelik pereema Tallinna lähedalt Peetri külast ja rääkis sellest, kuidas detsembrikuu alguses oli külavahel ringi paarutanud purjus autojuht, kelle nime kogu Eesti rahvas teab. Ta helistas mulle väga raske südamega, sest pealekaebamine talle ei meeldi. Ometi oli see kahe väikese lapse ema olnud ööde kaupa üleval ja mõelnud sellele, et kui ta mitte midagi selle looga ette ei võta ning ühel päeval see roolijoodik ühe väikese lapse surnuks sõidab, siis ta ei suudaks seda endale kunagi andestada,” sõnas Lust.

„Ta tahtis peatuda, aga ta ei leidnud sobivat kohta. Nagu ka video pealt natuke näha, pani ta risti ühe tee kinni — see hetk oli kindel — ta oli alkoholijoobes. Ükski adekvaatne inimene niimoodi ei käitu,“ kirjeldas pereema Mari.

„Siis meil avanes järgmine pilt — ta oli risti pealt ära sõitnud, peatunud teepervel, meie maja lähedal. Nägime seda pilti koos naabritega, kes olid ka õues. Inimene oli autost välja tulnud, hoiab ühe käega kinni autost, et mitte ümber kukkuda, teisega urineerib ja vahepeal leidis ka aega meile lehvitamiseks,“ lisas Mari.

“Kuuuurija” kutsus Kriegeri enda kontorisse, kes ei mäleta enda sõnul absoluutselt, et keegi oleks tal lumisel talveõhtul taga sõitnud. “Tulin Peetri keeglist, tulin trennist! Hoovi ta küll ei sõitnud. Mõtlesin, et mingi tuttav. Ma ei tule selle pealegi, et keegi jälitaks,” kommenteeris Krieger. Armastatud laulja väidab, et kannatab pikemat aega liigese haiguse podagra käes, mistõttu ta vahel taarub või lonkab ja mis võib jätta kõrvalvaatajale eksliku mulje. „Mul oli 3-4-5 päeva, kui oli podagra hoog, kus ei saa liigesele astudagi. Mehed teavad — 50% meestest on see nii tuttav asi. Need on meeletud valud — sa ei saa isegi voodist väljagi tulla!” lausus Krieger.

2017. aasta eptembris jõudis eetrisse Katrin Lusti autorisaade “Kuuuurija”, kus saatejuht koos pedofiiliakuritegude ohvriga paljastas seksuaalkurjategijate võrgustiku. Kaamerasilma ette tõmmati pedofiiliakuritegude eest süüdimõistetud õiguskantsleri eksnõunik Jaanus Konsa kui ka mitte süüdimõistetud üldsusele tundmatu kooliõpetaja Urmas, kelle keldrikorrusel toimuvate saunapidudel käivad noored poisid.

Algselt keelati “Kuuuurija” eetrisse minek Harju Maakohtu poolt, kuid otsus muudeti tänaseks ning vaatajateni jõudis šokeeriv lugu Eestis tegutsevatest pedofiilidest. Ohver pihtis Katrin Lustile, kuidas ta õiguskantsleri endise nõuniku Jaanus Konsaga viis aastat tagasi suhtlusvõrgustikus rate.ee tuttavaks sai.

Esialgu arvas toona 13-aastane poiss, et ta suhtleb tüdrukuga, kellel nimeks Helena. Noormees saatis talle näopilte, kehapilte ning seksuaalse alatooniga pilte. Seejärel said nad kokku, kuid poisi suureks imestuseks ei ootanud teda Helena, vaid täiskasvanud mees, kes viis Martini metsatukka ning palus end paljaks võtta, tegi pilte ning kasutas poissi seksuaalselt ära.

Detsembris võttis Katrin Lust oma autorisaates fookusesse skandaalse ärimehe Iraj Zandi tegevuse ning anonüümseks jääda soovinud endine Miss Estonia süüdistas Zandi vägistamises ja väljapressimises. Eesti Ekspressile antud intervjuus paljastas Zand missi isiku.

“Kuuuurijas“ räägiti, et Zand uimastas Eestis ühe naise, filmis temaga seksimist ja ähvardasid teda.“Jälle: see ongi kõigi süüdistuste kese. Endise missi lugu, keda ma toetasin üle kolme aasta. Tahaksin tungivalt soovitada, et ta näitaks 635 Facebooki sõnumit meie vahel. Kui ta ei julge, esitan need kohtule mina,” lausus mees Eesti Ekspressile antud intervjuus. “Võin kategooriliselt ja ilma igasuguse kahtluseta kinnitada, et ta valetas. Mul ei ole MITTE KUNAGI olnud kellegagi mitte-kokkuleppelisi suhteid.”

Kirjalikes vastustes jättis Zand daami nime delikaatselt enda teada. Kui aga kohtudes kuulis, et Ekspress teab, et tegemist on 2011. aasta Miss Estonia ja Kanal2 ilmatüdrukuna töötanud Madli Vilsariga, ei hakka ta seda eitama. Zand kinnitas, et on valmis kohtule esitama kõik pangaülekanded ja Facebooki-sõnumid, mida ta vahetas preili Vilsariga märtsist 2013 kuni augustini 2016. Nendes sõnumites palus Vilsar näiteks raha korteri üürimiseks ja missivõistlusele lendamise tarbeks.

Zand kahtlustas, et ka Vilsar võis langeda väljapressimise ohvriks, keegi sundis teda tegema selliseid avaldusi, sest muidu oleks ka teda tehtud kupeldajaks.

Mõned kuud pärast saate eetirsse minekut pidigi eksmiss oma varasemad väited tagasi võtma. Harju Maakohus kinnitas märtsis kokkuleppe, millega Madli Vilsar võttis kohustuse avaldada kuulutused, et “Iraj Zand on aidanud mind sõbrana. Iraj Zand ei ole kunagi vägistanud, uimastanud, manipuleerinud ega šantažeerinud mind. Ta on käitunud alati härrasmehelikult.”