Tõehetk

Kanal 2s eetris kaks aastat olnud polügraafitestil põhinenud saade oli üks skandaalsemaid, mida Eestis on tehtud. Terve riigi ees küsiti osalejatelt väga personaalseid küsimus, millele nad pidid vastama oma lähedaste silme all stuudios. "Tõehetk" oli eetris oleku ajal üks vaadatumaid saateid ning osalejate avameelsus maksis neist nii mõnelegi valusalt eraelus kätte. Näiteks sunniti oma tööst avameelselt rääkinud Põhja prefektuuri vaneminspektor Külvi Kannel ametist lahkuma. Saatest sündis ka uus staar Lilit Kaaret, kes oma toonase elukaaslasega terve Eesti ees oma suhet lahkasid.

TÕEHETK

Nõrgim lüli

Karmi olekuga Tuuli Roosma juhitud saade Kanal 2s testis peale osalejate teadmiste ka nende närve. Saatejuhi rolliks oli võistlejatele vastata karmilt ja kohati isegi solvavalt, mis saate väga populaarseks muutis. Kuid kõik osalejad sellest nii vaimustuses ei olnud ning tegid saadet pärast poole maha. "Oleksin ma ette teadnud, mis saade see on, poleks ma sinna läinud. Ebaaus asi," väitis osaleja Sirly Jürioja Õhtulehele toona.

TELESAATE `NÕRGIM LÜLI´ JUHT

"Mõttetu saade. Labased naljad ja labane huumor," lisas ta ning naisega nõustusid ka paljud televaatajad. "Eestis mindi üle piiri. Kas just Tuuli, aga käsikirja kirjutaja või terve meeskond. Nad mõnitasid üleliia. Inimene peab mõistma, et see on mäng. Aga kui talle tehakse halba ja ma näen, et nii mõeldaksegi – mille nimel ma siis lasen end solvata?" kommenteeris saadet ka konkureeriva telekanali toonane programmijuht Jüri Pihel. Saade kaua eetris aga ei püsinud...

Robinson / Džunglistaar

Eesti teleajaloo üheks suurejoonelisemaks projektiks on kahtlemata "Robinsonid" (viimane hooaeg nimega "Džunglistaar"). Aastatel 2000-2002 ja 2004 saadeti vaprad baltikumi elanikud kuuks ajaks Malaisiasse, kus nad olid tsivilisatsioonist äralõigatud ning pidid toime tulema kohapeal leitud toiduga. Lisaks pidid võistlejad osalema ka mitmesugustes head füüsilist vormi nõudvates võistlustes. Ekstreemsesse seiklussarja investeeriti omal ajal 7 miljonit krooni ning TV3 pidas parimate Robinsonide leidmiseks suur jahti. Igast baltikumi riigist osales saates teatud arv osalisi ning eestlaste eest astusid lahingusse näiteks Helena-Reet Ennet ja Siiri Kuusmann.

TV 3

Sarja kuulsustest pakataval hooajal möllasid džunglis aga näiteks Kadi Toom, Eve Kivi, Erich Krieger, Kati Murutar ning Koit Toome, kes jäi heitluses napilt kolmandaks. Kõige paremateks ellujääjateks osutusid aga lätlased, kes tõid võidu koju kolmel korral neljast. Leedu sangar sai tiitli sarja kolmandal hooajal ning eestlastel tuli leppida vaid teise ja kolmanda kohaga. Sarja algusaastatel juhtis Malaisa metsade vahel saadet Emil Rutiku, staaride heitlust jälgis aga Tõnu Kark.

DZUNGLISTAAR

Farm

Aastal 2003 tegid Balti riigid katse, et välja selgitada erinevate inimeste kooseksiteerimise ning töötamise võimalused ja ohud. TV3 ekraanil jooksund sarja selgrooks oli töö ja närvideks inimsuhted - igast Balti riigist asus viis inimest elama ühe katuse alla tsivilisatsioonist ära lõigatud maamajja Hiiumaal.

TELESERIAAL

Talu elamistingimused vastasid 100 aasta tagustele oludele ning sealt puudusid igasugused mugavused, millega kaasaegne inimene on harjunud. Üheks saatejuhiks oli Marko Matvere ja võidu viis koju noor piiga Lätist nimega Una Jēkabsone. Eestlaste jaoks aga sündis kultuskangelane farmi-Gabriel, kes juba võtete teisel päeval ronis lätlasest Ilona teki alla.

STRIPPAR

Hirmu faktor

2004. aastal alustas välismaalt sisse ostatud formaat "Hirmu faktor", mille võtted toimusid lausa Lõuna-Aafrikas. Igas saate jaos tuli kuuel osalejal (viis venelast ja üks eestlane, lätlane või leedulane) läbida võistlusvoorud, mis nõudsid ebainimlikku eneseületust nii vaimselt kui ka füüsiliselt.

Antud saatest on saanud ainest mitmed kodumaised showd. Näiteks tunnistasid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda, et saade "Kaks kanget" Eesti versioonis, kus nad panid kaks inimest omavahel võistlema sai šnitti "Hirmu faktorist".