1. Reet Oja
2001. aasta augustis teleekraanilt ootamatult kadunud rahvusringhäälingu populaarseima saatejuhi Reet Oja eestvedamisel jõudsid vaatajateni “Kitsas king”, “Tegijad”, ÖÖ-TV”, “Hommiku-TV” ja "Unetus". Nüüdseks on Oja olnud ekraanilt eemal peaegu 20 aastat, kuid ometigi on ta veel kõigil meeles — legendaarne Oja valiti nimelt lausa seitsmel korral parimaks naissaatejuhiks. Teadaolevalt tegeleb Oja nõustamise ja konsulteerimisega ning pidavat ka inimesi esinema õpetama.

2. Kiur Aarma
Kiur Aarma juhtis koos Hannes Võrnoga Eesti üht oma aja uuenduslikumat jutusaadet “Kahvel”, mis oli läbi aastate üks populaarsemaid saateid TV3 repertuaaris. Paraku jõudis 1998. aasta sügisel esimest korda eetrisse läinud jutusaade 2007. aastal lõpule. Tänasel päeval on Aarma üks “Hommik Anuga” toimetajatest, kuid ta vääriks kindlasti endiselt oma saadet.

3. Mart Sander
Kuigi Mart Sander teeb eksklusiivseid haltuura otsakesi (nagu näiteks “Viking Loto aastaloos”), siis on ta oma tele-hiilgeajal juhtinud mitmeid suursuguseid projekte nagu “Tantsud tähtedega”, “Tähed muusikas” ja istunud saatesarja “Eesti otsib superstaari” kohtunike laua taga. Esimestel hooaegadel juhtis ta ka menukat teleshow’d “Su nägu kõlab tuttavalt”.

4. Marite Kallasma
Kuigi Kallasma tegi 2015. aastal põgusa “sutsaka” ning luges “Aktuaalse kaamera” 60. sünnipäeva puhul taas uudiseid, ei jätkunud seda rõõmu kauemaks kui vaid üheks õhtuks. Tema rahulik hääl ja sügav tämber lennutas aga ilmselt paljud televaatajad aastatetagusesse aega, mõnel lausa lapsepõlve.

5. Märt Avandi
Kuigi Avandi on viibinud ekraanilt eemal eelpool nimetatud saatejuhtidest tunduvalt lühema aja, siis tunnevad paljud televaatajad puudust tema kuivast ja sarkastilisest huumorist ning teravatest torgetest, olgu need siis näosaadet, staarisaadet ja Eesti Laulu juhtides või “Tujurikkujas”.

6. Märt Treier
Kunagine “Seitsmete uudiste” peatoimetaja ja ankur Märt Treier on mitmel televaatajate põlvkonnal meeles oma maheda hääle ja uinutava pilguga. Treier vedas ka “Eestimaa uhkuse” projekti ning suutis harukordse empaatiaga käsitleda sotsiaalselt tundlikke teemasid. Treieri fännid saavad teda endiselt kuulda Vikerraadio eetris, kuid ka televisioonile kuluks tema talent endiselt marjaks ära.

7. Monika Tamla
Riigikantseleisse tööle suundunud pikaajaline uudisteankur Monika Tamla sulges Eesti Rahvusringhäälingu ukse turbulentsete muutuste käigus ning viitas lahkudes toimetusesisestele erimeelsustele. Loodetavasti pulbitseb Tamla südames endiselt armastus televisiooni vastu ning teda võib tulevikus taas ekraanil silmata.

8. Neeme Raud
Ületöötamisest tingitud läbi põlemisega ekraanilt kadunud Neeme Raud on hiljem antud intervjuudes tunnistanud, et elab täisväärtuslikumat elu kui iial varem, on tervist parandanud ning kaalust alla võtnud ning naudib suuremat vabadust. Küll aga ei kao ta kuhugi televaatajate südametest, kelle jaoks Raua veidi nasaalne hääletämber on usaldusväärsete Ameerika-uudiste kvaliteedimärgiks.

9. Kadri Hinrikus
Eesti Rahvusringhäälingu ning “Aktuaalse kaamera” mainet kahjustas oluliselt skandaal, mille raames lahkus ekraanilt armastatud uudisteankur Kadri Hinrikus. Televaatajad ei mõistnud vangerduse põhjust ning olid segaduses ja pettunud. Hinnatud uudistelugeja on hoidnud sellest alates madalat profiili ning tegeleb lasteraamatute loomisega. Aeg-ajalt võib teda silmata avalikel üritustel oma elukaaslase Tõnu Kaljuste käevangus.

10. Urmas Liiv
Sarmikas telediktor Urmas Liiv kadus avalikkuse eest 2001. aastal, kui ta ootamatult “Aktuaalsest kaamerast” koondati. Kuuldavasti olid tollal põhjuseks erimeelsused AK juhi Andres Kuusega. Liiv sattus seejärel 2003. aastal raskesse liiklusõnnetusse, lamas 10 päeva intensiivraviosakonnas hingamisaparaadi all ning pärast õnnetust kolis Tai kuningriiki elama. 2006. aastal võeti ta diktoriks TV3-e “Seitsmestele uudistele”, ent telekarjäär kestis vaid pool aastat. Hiljem pole Liivist enam midagi kuulda olnud.

11. Kerli Dello
Legendaarne "Terevisiooni" uudistelugeja Kerli Dello aitas aastaid inimestel hommikuti virguda ning oma sõbraliku naeratuse ja sooja olekuga suutis tihti uudistele lõbusa varjundi lisanda. Delloga on seotud ka üks pikantsemaid seiku ERRi ajaloos, kui eetrisse läks ebatsensuurne väljend saate tekstipaberite tagaküljel. Põgusalt proovis ta kätt ka raadios, kuid täna töötab blond kaunitar Kaitseväes, kus tehakse omavahel tihti nalja, et küllap Dello varem või hiljem telesse naaseb.