2012. aastal valminud linateos kandideeris 2013. aastal parima võõrkeelse filmina Oscarile ning võitis parima võõrkeelse filmi Kuldgloobuse.

Filmi maaletooja Mati Sepping jagab filmi kohta vaid sooje sõnu. “Tegu on maailmatasemel produtseeritud kalli filmiga, mis on norrakate jaoks väga olulisel kohal - seda nii filmimaailma seisukohalt kui ka lähtuvalt Heyerdahli antropoloogilistest tulemusest,” sõnas Sepping. Filmi tootmiseks saavutati õigused 2002. aastal, vahetult enne Heyerdahli surma.

1947. aastal jälgis kogu maailm põnevusega hulljulge norraka ettevõtmist, kes võttis koos väikse kaaskonnaga ette reisi üle Vaikse ookeani, tehes seda muistsete indiaanlaste eeskujul ehitatud õblukesel balsapuust parvel.
Kui ülikoolist välja heidetud ja teadlaste poolt seetõttu vaid asjaarmastajaks peetud Heyerdahl oma teooriaga lagedale tuli, suhtuti sellesse teaduslikes ringkondades skeptiliselt ning sestap otsustas sihikindel norrakas oma hüpoteesi paikapidavust isiklikult tõestada. Kuueliikmeline meeskond asus teele Peruu rannikult ning 101 päeva hiljem randus nende parv Polüneesias, olles läbinud enam kui 8000 km.

1950. aastal valmis Heyerdahlil ekspeditsioonist dokumentaalfilm, mida tunnustati Oscari auhinnaga. Tema reisimälestused kujunesid aga ülemaailmseks bestselleriks, mida on tõlgitud ligikaudu 70 keelde. Thor Heyerdahl pühendas kogu oma elu rahvasterändamise uurimisele ja otsis tõestust kontaktidele muistsete kultuuride vahel – nii seilas ta näiteks papüüruslaeval Ra II üle Atlandi ookeani ja pilliroolaeval Eufrati ja Tigrise jõgikonnast India ookeanile.

Film linastub Katusekinos laupäeval, 17. augustil ning teisipäeval, 28. augustil. Mõlemal päeval algab seanss kell 22. Katusekino asub Viru keskuse parkimismaja 4. korrusel.