Film kirjeldab kergelt karikatuurses võtmes meid igapäevaselt ümbritsevaid inimesi ja tänapäevaelu situatsioone, pakkudes rohkelt äratundmisrõõmu nii 18- kui ka 35-aastasele vaatajale — noorematele suhtestumist peategelaste ja nende looga, vanemale põlvkonnale intellektuaalset ja elulist allteksti ning visuaalset naudingut.

Filmi lavastajaks on noor režissöör Liina Paakspuu, stsenaariumi autoriks Martin Algus, operaator Mait Mäekivi, kunstnikud Mare Raidma ja Kerstin Raidma. Heliloojaks Leslie Laasner, kes on laiemat tuntust kogunud projektiga HU?.

Filmi peategelasi kehastavad noored näitlejad Elina Pähklimägi ja Marilyn Jurman. Teistes osades paljud Eesti näitlejad ja värvikad kodanikud. Film valmib Eesti Filmi Sihtasutuse, Kultuurkapitali ja erarahstuse toel. Filmi tootjaks on produktsioonifirma Revolver Film, kaastootjaks on ERR ning produtsendiks Karin Reinberg-Shestakov.

„Soovide Puu“ võtteperiood kestab augustist septembri lõpuni, kinolinale jõuab film detsembri alguses ning Eesti Televisooni vahendusel näeb filmi 1.jaanuari õhtul 2009.