11. märtsil kl 18 esilinastub kinos Artis Soome läinud aasta edukaim mängufilm "Polaarjoone sangarid" (Napapiirin sankarit, rež. Dome Karukoski), mis kogus põhjanaabrite kinodes 335 000 vaatajat ning pälvis rahvusliku filmiauhinna Jussi parima filmi, lavastajatöö, stsenaariumi ja publiku lemmiku kategooriates. Romantilise road-movie digiboksi järele saadetud Lapimaa luuseritest juhatavad kinos Artis toimuval pidulikul esilinastusel sisse režissöör Dome Karukoski ning üks peaosatäitjatest Jasper Pääkkönen.

PÖFFil Soome kino fookuses linastunud Dome Karukoski neljas mängufilm on komöödia otse polaarjoone tagant. Janne (Jussi Vatanen) saab naiselt viiskümmend eurot uue digiboksi jaoks, et õhtul "Titanicut" vaadata". Baari põigates kohtab ta sõpru ja raha kaob nagu mutiauku. Kodus ootab ultimaatum: kui järgmise päeva hommikuks kodus digiboksi pole, kolib Inari välja ja jutul lõpp. Poistel ei jää muud üle, kui tuunitud Sierra garaažist välja lükata ning läbi Lapimaa öö Rovaniemi poole kihutada. Tee peal tuleb kolmel töötul semul ka välja mõelda, kuidas elektroonikaostu finantseerida. Peatuma sunnivad ahvatlevad spaahotellid, vene uusrikkad, politseinikud ja põhjapõdrad, pealekauba veel Inari kunagine austaja, kellel on oma salaplaanid. Lumisest road-movie’st kiirgub sellele päikesenapile maailmanurgale iseloomikku musta huumorit, absurdseid kiikse ja peenet eneseirooniat. Ühes võib kindel olla: selline film saab sündida ainult Soomes.

"Polaarjoone sangarites" mõistuse häält kehastava küünilise Kapu osa täitev Jasper Pääkkönen (30) on Eesti vaatajatele tuttav kui Matti Nykänen filmist "Matti – põrgu kuulub kangelastele", samuti on noormees mänginud "Varese" sarja filmides ning kiita saanud osatäitmise eest filmis "Paha maa".