Filmi stsenaristideks-režissöörideks on Andres Maimik ja Rain Tolk, kes ise filmis ka näitlejatena kaasa löövad. Operaatoritöö on teinud Mart Taniel, filmi tootjaks on Kuukulgur Film.

Filmi on kaasatud aukartust-äratav hulk Eesti meediategelesi, kellest osa mängivad filmis iseend (Mait Malmsten, Roman Baskin, Toomas Kirss, Reet Linna), kuid on ka rolle, kus mõned isikuomadused on eriti tugevalt välja joonistatud, muutes kuulsused groteskideks (Erich Krieger, Sille Sutting).

Kuna teekond on pikk ja piinarikas, ulatab kriisihetkedes oma abikäe miami-prillidega kaitseingel Georg Ots (Tõnu Kilgas). Samuti aitab Janil teekonda meeldivamaks muuta hipitüdruk (Mirtel Pohla). Nagu arvutimängus, kus lõppeesmärgini jõudmisel tuleb läbida palju erinevaid raskustasemeid, peab ka läbipõrunud joodik-näitleja erinevate hale-naljakate situatsioonidega silmitsi seisma. Läbida tuleb katsumus rullnokaga, boheemlasega, hipidega, naistemehega ja veel paljude teistega, keda ta teel kohtab.

Vaatamata pidevale actionile kippus film aga venima. Mõned sketšid ei olnud naljakad ja mõte jäi häguseks. Küsimusi tekitas ka animatsioonide olulisus filmis, sest filmile need erilist väärtust juurde ei andnud.

Sellegipoolest tasub filmi vaadata, saamaks aru, milline on ühe showmehe elu, kellelt kogu aeg naljategemist eeldatakse. Iseasi muidugi see, et vaevalt see film Jan Uuspõllu elu kergemaks teeb.

Päikest!

video esilinastuselt ja afterpartylt: