Soovides vastsündinud lapse sugulased üles leida, laseb ta päevikut endale tõlkida. Sealt aga selgub, et kriitilises seisus haiglasse toodud Vene tüdruk oli Londonis tegutseva Vene maffiabossi poja vägistusohver ja peksukott. Mängu tuleb maffiabossi autojuht/laibakoristaja Nikolai (Viggo Mortensen), kes püüab bossi poega ohjes hoida ja tekkinud jamale lahendust leida. Ja nagu mee peale kärbsed lendab kohale Tšetšeenia maffia, et ikka veel raskem oleks.

Meie kommenteerime: “Lubadused idast” on praegu kolme Kuldgloobuse nominent ja seda olulistes kategooriates nagu parim film ja parim meespeaosa (Viggo).

Meile meeldivalt on hästi tehtud film üllatusmomendiga, kuigi ilma selletagi oleks see tükk väärt vaatamist. Jama on aga see, et tulenevalt meie riigi geograafilisest situatsioonist ja ajaloost ei saa me kuni lõpuni filmi sisse elada. Häirima jääb nimelt see, kuidas ameeriklased ja prantslased on pandud feigi vene aktsendiga inglise keelt rääkima. Oleks olnud äkki mõte lasta venelastel endal mängida venelasi? Või siis kasutanud kõikide puhul dubleerimist nagu ainult ühe tegelase (Tatjana) puhul?

Need asjad kõrvale jättes, on film aga oma auhindu väärt. Andke tuld!

Staarid: Viggo Mortensen, Naomi Watts, Vincent Cassel, Armin Müller-Stahl

value="http://www.youtube.com/v/iq_M8EOC4zA">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/iq_M8EOC4zA"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">