1. Algselt pidi Jack Dawsoni rolli kehastama hoopis Matthew McConaughey, ent režissöör James Cameron soovis oma linateose kangelase kingades näha hoopis Leonardo DiCapriot.

2. Vanemas eas Rose'i kehastanud Gloria Stuart oli filmimeeskonna ainus liige, kes Titanicu uppumise aastal elus oli.

Titanic - 1997

3. "Titanicu" võtete ajal jäi DiCaprio sisalikust lemmikloom auto alla, kuid õnneks suutis staar ta elu päästa.

4. Filmi nimi pidi algselt olema "Planet Ice" ehk "Planeet jää".

5. Võtete viimasel õhtul otsustas üks naljahammas segada filmitegijatele serveeritud merekarbihautise sisse fentsüklidiini ja 80 inimest sattus hallutsinatsioonide tõttu haiglasse.

6. Kate Winslet oli üks väheseid, kes ei soovinud veestseenide ajal endale kalipsot selga tõmmata ning seetõttu sai ta kopsupõletiku. Stseenides, kus laev oli juba põhja vajunud, olid näitlejad küll soojas vees, ent neis stseenides, kus Kate läheb uppuva laeva koridoridest Jacki otsima, oli tegemist Vaikse ookeani veega. Vesi oli nii jäine, et kui Winslet vette läks, võis filmis näha tema ehtsaid reaktsioone.

Titanic (1997) - filmstill

7. Kuulsa laeva ehitamine läks aastatel 1910-1912 maksma 7,5 miljonit dollarit, mis oli 1997. aasta dollarites umbes 120-150 miljonit. James Cameroni kassahiti hinnaks oli umbes 200 miljonit dollarit.

8. "Titanic" oli esimene film, mis kinos jooksmise ajal ka VHS-il avaldati.

9. Režissöör James Cameron soovis algselt, et filmi helirea eest hoolitseks Enya. Lauljatar aga keeldus ning režissöör kohtus hoopis helilooja James Horneriga, kel oli juhustlikulot kaasas Celine Dioni loo "My Heart Will Go On" demo.

10. Jacki joonistuste autoriks oli James Cameron, kelle kätt me ka kurikuulsas aktistseenis kritseldamas näeme.

Titanic (1997) - filmstill

11. Pärast võtete lõppu müüdi filmi jaoks valminud laevakere vanarauaks.

12. Algselt oli Rose DeWitti rolli suureks soosikuks Gwyneth Paltrow, kuid tegijatel mõlkusid mõtteis ka Nicole Kidman, Madonna, Jodie Foster, Cameron Diaz ja Sharon Stone.

13. Kui Kate Winslet sai teada, et peab filmis end Leonardo DiCaprio ees alasti võtma, otsustas ta jää lõhkumiseks enda kehavõlusid kohe esimesel kohtumisel mehe ees välgutada.

Titanic - 1997

14. Kapten Smithi rolli pakuti Robert De Nirole, kuid mees pidi seedetrakti infektsiooni tõttu rollist loobuma.

15. "Titanic" oli Cameron'i esimene film, kus ei nähtud ega mainitud kordagi tuumarelvasid.

"Titanic"

"Titanic" täna õhtul TV3 eetris kell 20.00!