Kanal 2 peadirektor Urmas Oru rääkis SL Õhtulehele, et hoolimata korduvatest läbirääkimistest TV3ga jääb viimane endale kindlaks: ei, ei tohi kasutada.

„Põhimõtteliselt on ju ärapanijad aasta otsa tegutsenud,” kõneles Oru. „Kõik teavad, millega tegu. Kui vaadata TV3 juhtide sõnavõtte ajast, kui ETVga läbi rääkisime, siis… Põhjused on praegu ikka mujal.”

Väidetavalt ajab TV3 jonni selle pärast, et Peeter Oja ja Mart Juur peetisid viimasel ajal ühtelugu naistesaadet „Sõbrannad”. Ilu- ja moesaate eestvedajad Riina Suhotskaja ja Tiina Ristimets ning nende sponsorid olevat nüüd nii solvunud, et palusid TV3-l nende saadet Juure ja Oja hammaste vahele mitte lasta.

„Nad on ikka meie teoseid varastanud,” kommenteeris tüliküsimust TV3 programmidirektor Jüri Pihel. „Alles kolm viimast nädalat on kord majas. Asi on lihtsalt selles, et meie sõlmime saatetootjaga kokkuleppe näidata tema loomingut ainult TV3 kanalil. Kui keegi tahab näidata seda lõiku mõnel teisel kanalil, peab ta ise tootjaga kokkuleppe sõlmima. Meie asi pole Kanal 2-le saateid ette valmistada.”

Et keeld oleks kuidagi seotud „Sõbrannade” arvustamisega, seda Pihel eitas.

Esimesena protestis oma saatelõikude “Ärapanijas” näitamise vastu Eesti Televisioon. Veebruaris jõudsid telekanalid aga kokkuleppele ja praegu kasutab Kanal 2 ETV saatelõike lepingu tingimuste kohaselt.